DIASPORA: PROGRAMUL DOR II VA OFERI BURSE CARE VOR ACOPERI CHELTUIELILE DE TRANSPORT ȘI TAXA DE PARTICIPARE

31.01.2014
Foto: dor.md

Portalul Viza.md reamintește utilizatorilor săi despre Ediția II a Programului ,,DOR 2014”, care va fi implementat în perioada 21-27 August 2014. Programul DOR este destinat reprezentanților diasporei moldovenești și are misiunea de a sensibiliza tinerii (grupul de vîrstă 12-17 ani) din generația a doua de migranți cu privire la identitatea lor culturală și de a crea legături emoționale între țara de baștină și reprezentanții diasporei moldovenești.

 

Pentru realizarea misiunii, în agendă sînt planificate activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întîlniri oficiale. Toate activitățile se vor desfășura într-un stil interactiv, cu jocuri, pentru a stimula creativitatea participanților.

 

Programul DOR 2014 va oferi (în dependență de posibilitățile financiare) reprezentanților diasporei moldovenești un număr limitat de burse care vor acoperi cheltuielile de transport și/sau taxa de participare. Bursele vor fi acordate mai ales participanților care provin din familii vulnerabile atît din țară, cît și de peste hotare.

 

Aplicanții pentru burse vor trebui sa completeze Cererea de bursă și să prezinte dovezi, iar situația acestora va fi confirmată de asociațiile diasporale și/sau organizațiile locale. Cererea va fi expediată la adresa de e-mail : mariana.rosca@gov.md

 

Ultima zi pentru expedierea dosarului participantului este 1 Martie 2014.

Perioada pentru discuții amicale 1 martie – 15 martie 2014.

Publicarea rezultatelor 30 Martie 2014.

Sosirea ‒ 20 august, plecarea 28 august 2014.

 

Mai multe informații despre program și condițiile de aplicare pot fi vizualizate pe pagina web a organizatorilor.

Sursa: Dor.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.