DIASPORA VINE ÎN AJUTORUL COPIILOR RĂMAȘI ACASĂ

10.01.2013
Foto: Viza.md

În conformitate cu datele studiului național privind situația copiilor aflați în dificultate și a copiilor ai căror părinți sînt plecați peste hotare, la care au participat 168081 de copii, doar 34% locuiesc cu ambii părinți, 48% locuiesc cu un singur părinte, iar 23% au rămas în îngrijirea rudelor sau altor persoane terțe. Dacă e să ne aprofundăm un pic în aceste date, atunci ies la iveală date cu adevărat îngrozitoare: 80 de mii de copii nu au ce îmbrăca, 10 mii de copii nu au ce încălța.


Mii de copii au suferit de pe urma migrației masive a moldovenilor peste hotare, au rămas abandonați în grija străzii, 35 de mii de copii fiind maltratați.


În pofida existenței programelor sociale desfășurate de către stat și ONG-uri, donațiilor și granturi externe, eficiența acestora încă nu a ajuns la nivelul necesar. Însă fiecare dintre noi poate ajuta, începînd de la propria persoană.


De această părere sînt și mulți moldoveni mărinimoși stabiliți peste hotare, un exemplu demn de urmat fiind și Natalia Petica, președintele Asociației „Plai” din Torino. Începînd cu anul 2010, Asociația „Plai” acordă ajutor bisericii din Leova, Moldova, ajutînd pe măsura posibilităților. Încă un exemplu frumos dă și Angela Mutruc, președintele Comunității Moldovenilor din Berlin, care poartă o grijă deosebită copiilor de la orfelinatul din Vîsoca.

 

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.