DIN CAUZA NEÎNŢELEGERILOR DINTRE MAEIE ȘI AMBASADĂ MOLDOVENII DE LA ROMA NU SÎNT DESERVIȚI ÎNTR-UN LOCAL CONSULAR CORESPUNZĂTOR

10.10.2014
Foto: viza.md

Localul Secţiei consulare nu dispune de cerinţe minime pentru organizarea eficientă a lucrului cu cetăţenii. Din cauza specificului edificiului în care este amplasată Ambasada, nu se dispune de un spaţiu special în care cetăţenii ar aştepta în rînd sau scaune destinate necesităţilor categoriilor vulnerabile cum ar fi invalizii, pensionarii, femeile gravide etc.

 

În caz de precipitaţii atmosferice, nu există un adăpost sau acoperiş special, în acest caz cetăţenii urmînd să stea afară sau în holul edificiului, spaţiu care nu întotdeauna este disponibil. Aceste circumstanţe tehnice, de asemenea, fac imposibilă organizarea eficientă a rîndurilor prin amplasarea unor obiecte de demarcare şi pot provoacă îmbulzeală atît în sala de primire, cît şi în faţa edificiului unde este situată misiunea diplomatică.

 

Sistemul de încălzire a imobilului închiriat de Ambasadă este închis, iar liftul este deconectat de către proprietar. De mai mult timp, Ambasada este rugată să părăsească acest sediu ea fiind unica care mai închiriază spații în acel bloc.

 

Problematica sediului de la Roma din diverse motive (financiare etc.) nu poate fi soluționată de ani de zile. Majoritatea agențiilor imobiliare italiene din or. Roma nu mai tratează cu seriozitate intențiile Ambasadei de a închiria sau în cele din urmă achiziționa un imobil. Această stare de fapt este generată și de coordonările de lungă durată care au loc «tradiţional» dintre Ambasadă și Chișinău (MAEIE).

 

 

Subiectul dat a fost accentuat repetat de către diasporă pe parcursul celei dea VI ediție a Congresului Diasporei care a avut loc recent la Chișinău (1-3 septembrie). Solicitările de a soluționa această problemă au fost adresate prim-ministrului Republicii Moldova, şefului Biroului pentru Relații cu Diaspora, precum și secretarului general al MAEIE.

 

Reamintim că anterior, ambasadorul Republicii Moldova în Italia, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public Radio Moldova, a declarat că «un imobil, care va permite să primim în audienţă cetăţenii noştri şi care dispune de o sală de festivităţi pentru organizarea diferitor activităţi cu diaspora a fost găsit. Rămîne ca localul să fie aprobat de către Chişinău.

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.