(DOC) "ECODAVA" A EXPEDIAT O SCRISOARE MINISTERULUI MEDIULUI

05.09.2016
Scrisoare către Ministerul Mediului
 

Fundaţia pentru Dezvoltare Ecologică Ecodava, a expediat o scrisoare ministerului Mediului, prin care semnalează despre situația degradantă din cadrul lacului de acumulare Ghidighici.


Starea gravă a lacului fost constatată în cadrul proiectului de studiu și ameliorare a situației ecologice a rîului Bîc de la izvor (satul Temeleuţi și pîna la Chișinău). Potrivit Ecodava, la lacul de acumulare Ghidighici se atestă o plajă neîngrijită, gunoiști neautorizate, aleile sînt impracticabile, lacul înămolit, iar apa foarte poluată.


"Este regretabilă o asemenea situație pe un lac de importanță națională și o zonă ce agrement pentru locuitorii capitalei", este menționat în scrisoare.
Fundația ecologică Ecodava este îngrijorată de o asemenea situație și intervine cu rugămintea de a organiza o întîlnire cu reprezentanți din cadrul ministerului și mai multe organizații non guvernamentale (Fundația ecologică Ecodava, Alianța YMCA Moldova, Federația Voievod, Guvernul Tinerilor), care sînt dispuse să contribuie la ameliorarea situației ecologice a lacului Ghidighici.


Fundația Ecodava va veni cu un șir de propuneri care vor contribui la redresarea situației.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.