DODON A CÎȘTIGAT ALEGERILE DIN ȚARĂ, FĂRĂ DIASPORĂ

02.11.2020

 

 

Șeful statului în exercițiu, Igor Dodon, a cîștigat în primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova, dacă ținem cont de rezultatele votului din întreaga țară, fără a ține cont de voturile diasporei, de voința cetățenilor care au votat la secțiile de votare de peste hotare.


Acest fapt îl denotă datele Comisiei Electorale Centrale a Moldovei, obținute după prelucrarea a 99,95% din procesele verbale, transmite Noi.md.

Astfel, în general, în Moldova pentru Igor Dodon au votat 434 de mii 427 de cetățeni care au venit la urnele de vot pe 1 noiembrie, iar pentru Maia Sandu - 383 de mii 030 de cetățeni.


Totodată, Igor Dodon a obținut majoritatea voturilor în majoritatea absolută a raioanelor țării.


Totodată, Maia Sandu a primit mai mult sprijin din partea cetățenilor care au votat peste hotare. Pentru ea au votat 104 mii 464 de cetățeni, iar pentru Igor Dodon - 5438.

În final, acest lucru și i-a permis Maiei Sandu să obțină mai multe voturi în primul tur - 36,15% (487494) față de 32,62% (439865) - Igor Dodon.

 

Deoarece niciunul dintre candidați nu a acumulat mai mult de 50% din voturile alegătorilor, cîștigătorul alegerilor va fi cunoscut după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care va avea loc peste două săptămîni.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.