DODON: "PANICA POATE FACE RAVAGII MAI MARI DECÎT ÎNSUȘI CORONAVIRUSUL" (VIDEO)

28.02.2020

 

 

"Coronavirusul este o provocare nu doar pentru Moldova, ci și pentru marea majoritate a țărilor lumii.

 

Guvernul întreprinde toate măsurile necesare pentru a minimiza riscurile apariției acestui virus pe teritoriul statului nostru". Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul următoarei ediții a platformei "Președintele răspunde". "Să fim sinceri, nimeni nu este securizat de asta. Sînt multe cazuri în Italia, unde sînt 200 de mii de cetățeni de-ai noștri, diaspora noastră. Cineva a spus că va fi o revenire masivă a cetățenilor noștri acasă.

 

Eu am fost săptămîna aceasta la aeroport: moldovenii nu vin masiv acasă, în pofida riscurilor care sînt în Italia. Vreau să spun un lucru foarte clar: noi nu vom închide frontierele. Cei care vin și care vedem că sînt riscuri, vor fi plasați în carantină, în caz dacă se depistează careva simptome. Dar eu sînt categoric împotriva ca noi să interzicem moldovenilor să vină acasă", a declarat el. Referindu-se la încercările unor speculanți de a majora prețurile la măști sau medicamente pe fundalul acestei situații, Igor Dodon le-a amintit agenților economici că în toate farmaciile vor avea loc verificări. 

 

"O să luați peste mîini dacă încercați să faci business pe nevoile oamenilor. Nu vă bateți Joc de oameni și nu profitați de această panică care apare. Apropo, eu cred că panica poate face ravagii mai mari decît însuși coronavirusul. Dacă începem să panicăm, am văzut în unele țări: prin magazine, prin farmacii, prin închiderea străzilor - efectul negativ va fi mult mai mare. Vă propun să fim calmi, atenți.

 

Dacă apar simptome, adresați-vă la medici. Medicii sînt profesioniști, au toate cele necesare pentru a minimiza riscul și a găsi soluții atunci cînd apar primele simptome. În rest, sănătate și ocupați-vă cu sportul", a conchis președintele.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.