DRUMURILE DIN NORDUL ŢĂRII SÎNT BLOCATE DIN CAUZA ZĂPEZII

17.12.2012
Foto: moldpres.md

Drumurile naţionale şi locale din cinci raioane din nordul ţării sînt blocate din cauza zăpezii. În sudul ţării, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate.

 

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în raioanele Rîşcani, Sîngerei, Făleşti, Donduşeni, Soroca, Drochia, Floreşti traseele rutiere sînt blocate din cauza zăpezii şi a viscolului. De asemenea, în localităţile sudice Ferapontievca, Avdarma (UTA Găgăuzia) şi pe traseul Comrat - Cioc-Maidan, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate.

 

În raionul Orhei, autorităţile au trimis suplimentar utilaje de deszăpezire, deoarece zăpada atinge 4-5 m pe alocuri, a declarat şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor din cadrul Ministerului Transporturilor, Sergiu Căpăţînă.

 

Aceeaşi sursă a menţionat pentru agenţie că în ţară sînt antrenate 273 de autospeciale şi 120 de muncitori care lucrează la deblocarea traseelor înzăpezite.

 

În ultimele 12 ore, peste 100 de persoane au primit ajutor din partea echipelor de intervenţie. În municipiul Bălţi, 100 de oameni aflaţi în gară şi în autogară au fost cazaţi şi li s-a oferit hrană caldă. În raioanele Floreşi şi Sîngerei, 22 de persoane, printre care şi două gravide, au fost evacuate din propriile maşini înzăpezite.

 

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, 18 localităţi din raioanele Hînceşti, Rîşcani, Sîngerei, Floreşti şi Făleşti au rămas fără curent electric din cauza condiţiilor meteorologice.

 

În cursul zilei de astăzi şi la noapte va continua să ningă. Temporar, va viscoli şi se vor forma troiene.

 

Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.