EGIPTUL MODIFICĂ REGULILE DE ELIBERARE A VIZELOR

20.03.2015
Egiptul modifică regulile de eliberare a vizelor
 

Ministerul Afacerilor Externe al Egiptului a anunțat modificări ale normelor de eliberare a vizelor pentru cetățenii din alte țări. Din 15 mai, turiştii individuali vor trebui să-şi perfecteze vize la consulatul din Egipt înainte de călătorie. Vize la sosire, la aeroport, vor fi eliberate numai grupurilor turistice, călătoriile cărora sînt organizate de companiile de turism. Ministerul Afacerilor Externe a explicat acest pas din considerente de siguranță națională şi dînşii nu consideră că introducerea vizelor individuale va afecta industria turismului Egiptului.


"Pentru grupurile turistice, care primeau vize la sosirea pe aeroport, nu se va schimba nimic, turiștii individuali vor trebuie să obțină vize la consulat", a declarat reprezentantul MAE al Egiptului Badr Abdel Aty.

 

De menționat că egiptenii, în comparație cu cetățenii Republicii Moldova, beneficiază de facilităţi la obţinerea vizei moldoveneşti. Aceștia au posibilitatea de a solicita și obține on-line viza fără a se deplasa la consulatul moldovenesc. Condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi găsite AICI.

 

Vă reamintim că în septembrie 2011, Egiptul a anunţat deja despre introducerea vizelor pentru cetățenii străini, însă peste trei zile Ministerul Afacerilor Externe a fost nevoit să amîne această decizie din cauza temerilor că înăsprirea regimului de vize va avea un impact negativ asupra turismului. Vorbind despre planurile de dezvoltare ale sectorului turistic, Egiptul aderă la programul "celor trei de 20": către anul 2020 republica intenționează să primească 20 de milioane de turiști anual și să obţină un venit de 20 miliarde dolari.

 


Sursa: mfa.gov.eg
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.