FĂRĂ RÎND: CUM NE ÎNREGISTRĂM ONLINE LA BIROUL DE PAȘAPOARTE?

16.06.2022
 

Vara este anotimpul vacanțelor, precum și al cozilor nesfîrșite la birourile de pașapoarte. Mulți încep să-și amintească despre documentele expirate abia în ajunul călătoriei viitoare. Noi.md vă spune cum să vă păstrați calmul și să vă simplificați viața. Învățăm să ne înregistrăm online și să rezolvăm problemele „hîrtiilor” în turbo-regim.

1. Intrăm pe site-ul Agenției Servicii Publice (http://www.asp.gov.md/ro) și facem clic pe linia „Programează-te” evidențiată cu roșu. Următorul pas este să selectăm secțiunea „Programarea la servicii”.

2. În prima linie, selectăm serviciul de care avem nevoie.

3. Apoi indicăm orașul în care vom vizita biroul de pașapoarte.

4. În calendar, facem clic pe datele la care dorim să ne programăm.

5. În ultima linie, selectăm o oră convenabilă.

6. Pe pagina următoare, introducem datele personale: numărul de identificare (13 cifre), numele de familie, prenumele, data nașterii, adresa de e-mail, numărul de telefon.

7. Dacă totul este completat corect, atunci încheiem comanda făcînd clic pe „finalizează”.

Confirmarea înregistrării va fi trimisă la adresa dumneavoastră de e-mail.

Trebuie să vă prezentați la timp la ziua și ora stabilite, altfel programarea dvs. poate fi anulată și va trebui să vă reînregistrați.

La sosire, trebuie să mergeți la recepție, să vă introduceți numele de familie, să obțineți fișa cu numărul atribuit și să așteptați apelul specialistului.

Oficiul mobil

Dacă nu aveți timp să vă ridicați documentele de la biroul de pașapoarte, acest serviciu este potrivit pentru dvs.

Oficiul mobil vă va ajuta să economisiți timp și să comandați toate documentele necesare acasă.

Ce servicii sînt furnizate prin intermediul Oficiului Mobil?

Oficiul mobil oferă următoarele servicii:

Eliberarea actelor de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova;

Înregistrarea la locul de reședință sau la locul de ședere temporară;

Înregistrarea minorului cu atribuirea numărului de identificare de stat al persoanei fizie;

Permis de emigrare;

Livrarea la adresa indicată a actelor de identitate dispuse de către o persoană fizică sau juridică sau membrii aceleiași familii (rude de gradul I și II de rudenie), iîn aceeași perioadă de timp și la aceeași adresă (în sectoarele municipiului Chișinău, în municipiile Bălți și Comrat și în alte localități ale municipiului Chișinău).

Unde se depune cererea pentru a solicita Oficiul mobil?

  • Puteți solicita serviciul Oficiul mobil:
  • apelînd la call center la (022) 25-70-70, 14 909;
  • prin depunerea unei cereri electronice online (www.e-service.md); prin depunerea unei cereri la orice serviciu de eliberare a actelor de identitate sau la un centru multifuncțional.

Care sînt tarifele?

Tariful pentru comanda Oficiului mobil este de 450 lei pentru o persoană sau pentru membrii aceleiași familii (rude de gradul I și II de rudenie), dacă locuiesc la aceeași adresă și solicită serviciul în aceeași perioadă de timp și la aceeași adresă (suma nu include tariful pentru documentul solicitat).

Cînd este oferit gratuit serviciul Oficiul mobil?

Serviciul Oficiul mobil este oferit gratuit în următoarele cazuri:

- deplasarea la o instituție medicală pentru a presta serviciul de eliberare a pașaportului de cetățean al Republicii Moldova unui copil sub vîrsta de 1 an care se deplasează pentru reabilitare/recuperare sau tratament medical în afara Republicii Moldova, pe baza unui demers emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale;

- prestarea serviciului de eliberare a pașaportului de cetățean al Republicii Moldova unei persoane cu handicap grav (persoană cu handicap de gradul I), care se deplasează pentru reabilitare/recuperare sau tratament medical în afara Republicii Moldova, pe baza adeverinței confirmatoare eliberate de structurile teritoriale de asistență socială cu cel mult 60 de zile înainte de emiterea îndreptării pentru reabilitare/recuperare sau demersului de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.