FACILITAREA REGIMULUI DE VIZE VA ADUCE 89 MILIARDE DE DOLARI SUA

18.10.2013
Foto: wikipedia.org

Facilitarea regimului de vize va aduce 89 miliarde de dolari SUA ţărilor APEC. Despre acest lucru se spune în noul studiu realizat de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) și Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (World Travel & Tourism Council ‒ WITTC). Mai mult regimul de vize împiedică dezvoltarea regiunii. UNWTO estimează că 21% dintre turiştii străini, care conform estimărilor urmează să viziteze țările APEC în perioada anilor 2014-2016, trebuie să obţină şi în continuare tradiţionala viză.

 

Ministrul Turismului al Indoneziei, Mari Elka Pangestu, a subliniat importanța turismului ca factor important de creare a locurilor de muncă, creștere economică și dezvoltare înţările regiunii Asia-Pacific, iar acest fapt a fost recunoscut şi de către liderii APEC, care au lansat în anul 2011 inițiativa APEC de facilitare a călătoriilor.

 

"În prezent problema constă în stabilirea cooperării dintre funcționarii care lucrează în turism, finanțe, în organele abilitate de percepere a taxelor vamale, serviciile de imigrare, serviciile de securitate, organizaţiile de transport şi conducătorii aeroporturilor, care astăzi se află în diferite grupuri de lucru. În 2013, folosind acest Dialog la nivel înalt, care a avut loc pe insula Bali şi a vizat rezolvarea problemelor politice, menite să faciliteze călătoriile, pentru prima oară s-a făcut încercarea de a coordona măsurile prin intermediul acestui forumul și sperăm să putem elabora planuri speciale de acţiuni pentru simplificarea procedurilor de acordare a vizelor și facilitarea călătoriilor", ‒ a explicat ministrul.

 

Secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, de asemenea, a făcut apel către liderii APEC să acorde o atenție deosebită oportunităților, care vor apare în rezultatul simplificării regimului de vize. "Acest raport arată în mod clar că includerea problemei referitor la simplificarea regimului de vize în categoria acelora de prioritate națională poate aduce beneficii sociale și economice importante în planul asigurării veniturilor și creării locurilor de muncă ca urmare a creşterii cererii turistice. APEC este organizația-lider în domeniul integrării regionale, iar noi considerăm că simplificarea regimului de vize poate contribui în mod semnificativ la realizarea scopurilor APEC și la creşterea echilibrată a economiilor țărilor, care fac parte din ea".

 

Președintele WTTC, David Skousil, a spus: "Stimularea libertății de a călători este o prioritate strategică pentru organizația noastră. Acesta este un pas simplu pentru guverne, care ar asigura crearea locurilor de muncă, creșterea economică și nenumărate beneficii sociale. Pentru prima oară acest raport demonstrează de ce posibilităţi dispun țările APEC și că e nevoie de o atenție serioasă asupra acestei probleme din partea guvernelor regiunii".

 

În pofida succeselor mari atinse în ultimele decenii în domeniul facilitării călătoriilor turistice prin întreaga lume, mai sînt multe de făcut, în special, pentru a asigura utilizarea la maxim, dar mai ales eficientă a tehnologiilor informaționale și a celor de comunicare în scopul perfecţionării procedurilor de acordare a vizelor. Alte posibilităţi în acest context ar fi îmbunătăţirea prezentării informaţiei, simplificarea procedurilor actuale în vigoare de obținere a vizelor, crearea programelor de eliberare a vizelor electronice și încheierea acordurilor regionale privind facilitarea regimului de vize.

 

Sursa: Visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.