FESTIVITĂȚILE DE IARNĂ ALE DIASPOREI AU FOST ORGANIZATE CU SUPORTUL FINANCIAR AL GUVERNULUI

29.01.2014
Foto: facebook.com

În perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, zece mii de cetățeni originari din Republica Moldova, dar și  din alte țări, au luat parte la peste 40 de festivități organizate în străinătate.

 

Evenimentele de Crăciun și Revelion au avut loc în 21 de țări - Belgia, Canada, Cehia, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Kazahstan, Lituania, Luxembourg, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Spania, SUA, Ungaria - și au fost organizate de asociațiile originarilor din Republica Moldova, care au răspuns la apelul autorităților moldovenești de a organiza evenimente în diasporă,  dedicate sărbătorilor de iarnă.

 

Pentru cele 44 de asociații au fost procurate din Bugetul de Stat și livrate în diasporă costume naționale, seturi de accesorii specifice sărbătorilor de iarnă, obiecte tradiționale, simboluri de stat, materiale promoționale.

 

Toate asociațiile care au propus un plan fezabil de organizare a festivităților au primit suport. Volumul suportului a fost diferit de la o asociație la alta ținînd cont de punctajul acumulat în baza următoarelor criterii: mărimea, tipul și durabilitatea evenimentului; reprezentativitatea și activismul Asociației/Grupului de inițiativă în regiune, dar și impactul activității.

 

La solicitarea membrilor diasporei, la unele evenimente au participat renumiți interpreți din Republica Moldova: Geta Burlacu, Frații Advahov, Zinaida Bolboceanu, Tania Cergă, Dorel Burlacu, Cătălin Josan, Asociația muzical-corală Cantabile, precum și grupul de copii de la ARTICO. De asemenea,  a fost susținută organizarea turneului ”Dorul Basarabiei” la Londra, Paris, Lisabona, Madrid și Atena, cu participarea artiștilor Nicolae și Cornel Botgros, Lidia Bejenaru și Ion Paladi. Concertele susținute de aceștia, au adunat, la rîndul lor, cîteva mii de concetățeni.

Sursa: Gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.