FMI VA ALOCA MOLDOVEI URMĂTOAREA TRANŞĂ DE 77 DE MILIOANE DE DOLARI

18.05.2012
Foto: gov.md

Fondul Monetar Internaţional este gata să ofere Republicii Moldova, în cadrul programului de finanţare existent, următoarea tranşă, a şasea la număr, de 77 de milioane de dolari, a anunţat şeful Misiunii de evaluare a FMI, Nikolay Gueorguiev, la Chişinău, în cadrul unui briefing comun cu prim-ministrul Vlad Filat.

 

Gueorguiev a declarat că misiunea FMI, care a activat la Chişinău în perioada 3-17 mai, şi autorităţile moldoveneşti au ajuns la un acord la nivel de personal cu privire la finalizarea revizuirii a cincea în cadrul programului finanţat de FMI prin intermediul mecanismelor de creditare ECF (Mecanismul extins de creditare) şi EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

 

Acordul urmează să fie supus aprobării de către conducerea FMI şi Consiliul Executiv al Fondului. Se preconizează că Consiliul Executiv al FMI va examina această chestiune în luna august.

 

Finalizarea revizuirii va permite Republicii Moldova să primească de la FMI, pînă la sfîrşitul lunii august, aproximativ 77 de milioane de dolari Aceste fonduri sînt destinate pentru completarea rezervelor valutare ale ţării.

 

Programul de trei ani al FMI cu R. Moldova, aprobat pe 29 ianuarie 2010, prevede un sprijin financiar în valoare totală de aproximativ 572,7 milioane de dolari, din care circa 415 milioane de dolari au fost deja transferate.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.