FOȘTII PREȘEDINȚI AI POLONIEI AU PROGNOZAT UN EXOD SEMNIFICATIV DE PERSONAL CALIFICAT

13.03.2020

 

 

Ex-președinții Poloniei insistă ca actualul Guvern să simplifice procedura de angajare pentru cetățenii străini și să facă întregul proces mai transparent.


Prezența muncitorilor din străinătate asigură competitivitatea majorității întreprinderilor de pe teritoriul Poloniei. În plus, forța de muncă care vine menține un ritm înalt de dezvoltare economică. De aceea, foștii președinți solicită aprobarea unei politici pe termen lung în domeniul migrației cît mai repede posibil. Dacă vor fi introduse modificări, mai mulți migranți vor putea să trăiască și să muncească în țară o perioadă de timp lungă.

 

În opinia ex-președinților, legislația migrațională complexă afectează în primul rînd angajatorii polonezi care au nevoie de forța de muncă pe tot parcursul anului.


De asemenea, foștii lideri au prevăzut un exod semnificativ de personal calificat. Drept motiv servesc regulile simplificate de angajare în Germania care au intrat în vigoare în martie 2020.

La rîndul său, Guvernul Poloniei a dat asigurări că politica migrațională actualizată va fi făcută publică în următoarele 6 luni.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.