FORBES: CLASAMENTUL CELOR MAI FRUMOASE INSULE DIN LUME

Revista americană „The Forbes” a publicat lista celor mai pitoreşti insule din lume. De data aceasta, clasamentul este format din 9 trepte. Deci, iată care sînt 9 cele mai pitoreşti colţuri ale naturii:


În fruntea clasamentului se află insulele Cook. Acestea reprezintă un lanţ din 15 insuliţe, care formează arhipelagul Cook, situat în inima triunghiului Polineziei şi aproape neatins de turismul masiv, motiv pentru care, fascinantul amestec dintre cultura polineziană şi natura virgină produce o impresie de neuitat. 

 


Al doilea loc a fost cucerit de Insulele Galapagos – unul dintre cele mai pitoreşti Parcuri Naţionale. Tradiţional, Insulele Galapagos sînt considerate a fi „laboratorul evoluţiei”. Fiecare dintre cele 13 insule principale este diferită de celelalte ca aspect şi din punctul de vedere al particularităţilor florei şi faunei. Cel mai popular mod de a vedea insulele Galapagos este croaziera de la o insulă la alta, cu escale pe ţărm, în compania unui ghid experimentat. Aici, animalele sălbatice pot fi observate uimitor de aproape, pe tot cuprinsul liniei ţărmului sau pe stînci. Cea mai incredibilă particularitate care deosebeşte insulele Galapagos de restul lumii este faptul că aici animalele nu se tem de om.

 


Locul 3 i-a revenit Georgiei de Sud – teritoriul Marii Britanii, situat în Oceanul Atlantic, la cîteva sute de kilometri de ţărmul de sud-est al Argentinei.

 


Pe treapta a patra s-a clasat insula Necker, aflată într-o regiune extrem de curată şi pitorească din Marea Caraibelor. Insula, cu o suprafaţă de 30 km, este înconjurată de recife de corali, iar albastrul azuriu al apei subliniază şi mai mult albeaţa rafinată a nisipurilor de pe plaje. 

 


Pe locul 5 s-a situat insula Rangali, o oază de linişte şi armonie, aciuată în largul mării albastre. Culorile vii ale naturii tropicale, combinate cu ultimele realizări ale civilizaţiei, creează un şarm de-a dreptul irezistibil.

 


Locul 6 pe listă i-a revenit Insulei Paştelui. Acesta este faimoasă prin propriile platforme funerare (ahu), giganticele statui preistorice din piatră (moai), care se înalţă deasupra platformelor, precum şi alte descoperiri arheologice unice

 


Pe treapta a 7-a s-a plasat insula Lizard. Aici se află unul dintre cele mai nordice, renumite şi scumpe staţiuni din lume. 

 


Locul 8 – Mauritius. Aceasta este insula-regină a Oceanului Indian, recunoscută la nivel mondial ca fiind un prototip al luxului. Mark Twain remarca: “Mauritius a existat înaintea raiului şi Dumnezeu a creat raiul după chipul şi asemănarea acestei insule”.

 


Încheie clasamentul insula Pamalican (Filipine). Cea mai mare parte a acesteia, ca aspect, reprezintă o combinaţie dintre munţi unici, junglă de nestrăbătut, mangrove și peşteri. De-a lungul insulei Pamalikan se întind plaje fascinante de nisip alb, spălate de apa limpede ca cristalul.
 

 


 

Elaborat cu utilizarea materialelor: podrobnosti.ua
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.