(FOTO) „REGINA MARIA” - 2 ANI DE ACTIVITATE

21.03.2016
Asociaţia „Regina Maria” marchează 2 ani de activitate
 

Membrii ai diasporei moldoveneşti din mai multe ţări s-au întrunit la Ambasada Moldovei în Confederaţia Elveţiană pentru a sărbători cea de-a doua aniversare de la crearea Asociaţiei „Regina Maria", o organizaţie non-profit, creată la 8 martie 2014 în oraşul Geneva de un grup de iniţiativă în frunte cu Maria Jomir-Flores.

 

Întrucât obiectivul de activitate al organizaţiei vizează promovarea rolului femeilor în societate, ediţia aniversară din acest an a fost dedicată promovării imaginii femeii de succes din Europa de est. În calitate de invitate de onoare, la eveniment au participat trei doamne de succes, care au reuşit să se afirme într-un anumit domeniu de activitate, atât în Elveţia, cât şi peste hotare, și anume Lucica Ditiu, România (medic, Director Executiv al organizaţiei de luptă împotriva tuberculozei „Stop TB Partnership"), Svetlana Voutova Gross, Bulgaria (Preşedinta asociaţiei de caritate pentru copii „Lyre") şi Cezara Colesnic, Republica Moldova (pictor).

 

De un interes deosebit s-a bucurat expoziţia pictoriţei din Republica Moldova, Cezara Colesnic, tablourile căreia au fost expuse în incinta Ambasadei. Ambianţa de sărbătoare a fost susţinută de tânărul moldovean Nicu Costea, stabilit în Elveţia, care a interpretat la saxofon câteva melodii din repertoriul internaţional. Oaspeţii au fost serviţi cu bucate şi vinuri tradiţionale din cele trei ţări. Totodată, ținând cont de încărcătura simbolică a lunii martie, în incinta Ambasadei au fost expuse o serie de mărţişoare confecţionate de Daniela Bălănescu, originară din România.

 

În cuvântul său de salut, Tudor Ulianovschi, ambasadorul Moldovei în Confederaţia Elveţiană a ţinut să reitereze disponibilitatea şi deschiderea Ambasadei faţă de colaborarea cu asociaţiile diasporale moldoveneşti din Elveţia, în vederea organizării unor activităţi culturale comune, care să promoveze valorile, cultura şi tradiţiile naţionale în ţara de reşedinţă.

 

De asemenea, oficialul a încurajat reprezentanţii comunităţii moldovenilor din Elveţia să se implice activ în proiectele adresate diasporei, susţinute de Guvernul Republicii Moldova şi Biroul pentru Relaţii cu Diaspora de la Chişinău, menționând în mod special programul „Diaspora Engagement Hub", finanţat de către Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare, care oferă 39 de granturi tematice în valoare totală de 125 de mii de franci elveţieni pentru proiecte de susţinere a diasporei şi atragere a capitalului uman.

 

Sursa: trm.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.