(FOTO) „URMAȘII LUI ȘTEFAN” VOR VIZITA MOLDOVENII DIN UCRAINA

27.02.2017
„Urmașii lui Ștefan” au vizitat moldovenii din Ucraina
 

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" va participa în perioada 28 februarie – 2 martie la Festivalul Internațional „Mărțișor 2017" în or. Noua Suliță, r. Noua Suliță, reg. Cernăuți, Ucraina.

 

Astfel, 20 de tineri din Republica Moldova, membri și voluntari ai Mișcării „Urmașii lui Ștefan" vor merge în această deplasare pentru a participa la mai multe activități: culturale, civice, patriotice etc. 14 dansatori fac parte din componența grupului din Moldova, ei vor reprezenta țara și cultura noastră.

 

De asemenea, pe parcursul acestor zile, Președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, va avea mai multe întîlniri cu organizațiile și asociațiile de moldoveni locale, dar și de nivel regional sau național. De asemenea, sînt planificate întrevederi cu responsabili din cadrul administrației raionale precum și aleși locali, în cadrul cărora vor fi abordate mai multe aspecte legate de colaborarea moldovenilor din țară cu cei din afara granițelor.

 

La fel, tinerii moldoveni din Republica Moldova și Ucraina, vor avea parte de o serie de activități și sesiuni informale care vor fi organizate de către Asociația Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei, condusă de Sergiu Reabco.

 

Dezvoltarea relațiilor cu diaspora moldovenească este o prioritate pentru Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan", astfel încît moldovenii să fie consolidați și susținuți, indiferent de locul unde se află.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.