(FOTO) BUCATELE MOLDOVENEȘTI, PROMOVATE ÎN AMSTERDAM

05.05.2016
Bucatele moldovenești, promovate în Amsterdam
Foto: moldova.org

Copturi, dulceață din fructe moldovenești, prăjiturile preferate ale moldovenilor, dar și multe alte lucruri făcute manual de către concetățenii noștri care locuiesc în Olanda au fost promovate la Ziua Regelui care a avut loc pe 27 aprilie.

 

Taraba cu drapelul Republicii Moldova, dar și bunătățurile preparate cu grijă de moldovenii din Olanda a atras atenția localnicilor, dar și turiștilor.

Inițiativa aparține echipei „Noroc Olanda” care deja al treilea an promovează produsele moldovenești la această sărbătoare care adună sute de mii de turiști în Amsterdam.

 

„Acum 3 ani ne-am propus drept scop să promovăm țara noastră altfel, să o facem cunoscută olandezilor dar și miilor de turiști care vin să sărbătorească Ziua Regelui. Sperăm ca astfel să transmitem cât mai multe mesaje pozitive despre Moldova și să spargem astfel stereotipurile”, a menționat Dorina Baltag, organizatoarea evenimentului.

 

Nelipsit a fost și tricolorul, mai ales că celebra sărbătoare olandeză a coincis cu Ziua Drapelului, sărbătorită la Chișinău.

 

Echipa Noroc Olanda a reușit să epuizeze stocul cu bunătățuri în cîteva ore.

 

Fetele din echipa Noroc Olanda (Felicia Crețu, Veronica Zadnipru, Ana-Maria Eftodi și Irina Zuza) povestesc că vizitatorii se arătau impresionați și totodată intrigați de procesul de pregătire a dulceței noastre de acasă. Cea mai mare priză la public a avut dulceața de nuci, care din păcate a fost prea puțină pentru a satisfacepoftele unui grup atât de mare de turiști. „Consider că experiența de ieri reprezintă un motiv în plus de a continua să ne promovăm țara și specificul ei”, spune Irina Zuza.

 

Menționăm că în fiecare an Ziua Regelui Willem-Alexander aduce în Regatul Țărilor de Jos milioane de turiști. În această zi olandezii, dar și turiștii poartă haine și accesorii portocalii. Evenimentul de tip carnaval ține o noapte și o zi, iar orașele se transformă în petreceri uriașe în aer liber. De asemenea, oamenii sunt încurajați în această zi să susțină spectacole stradale, dar și să vândă mâncare și alte lucruri din casa lor.

 

Sursa: moldova.org

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.