(FOTO) CONTROLUL VAMAL LA FRONTIERA UCRAINEI ȘI CRIMEII ESTE ACUM O REALITATE

13.11.2014
Foto: europalibera.org

În ciuda faptului că Ucraina consideră Crimeea teritoriu ocupat temporar, la granița dintre peninsulă și partea continentală a apărut o frontieră reală, cu verificarea actelor şi înregistrarea corespunzătoare a încărcăturilor.

 

Controlul vamal la frontiera Ucrainei și Crimeii este acum o realitate. Punctele de trecere a frontierei lucrează non-stop. Mijloacele de transport sîntverificatede către cîinispecial antrenați. Cozilelungi ale camioanelor la frontieră nu sînt o raritate. Controlul paşapoartelor, la fel, este ceva nou aici.

 

Ucraina nu recunoaște documentele eliberate în Crimeea, de aceea pentru trecerea frontierei locuitorii Crimeii trebuie să prezinte pașaportul ucrainean. Se interzice trecerea graniței, dacă deţineţi asupra dvs. o sumă mare de bani.

 

Totodată, reamintim că recent a intrat în vigoare “Legea Ucrainei cu privire la asigurarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi regimului juridic pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei”.

 

În conformitate cu Legea menţionată, cetăţenii străini şi apatrizii urmează să traverseze linia administrativă a regiunii Crimeea doar prin prezentarea unor permise speciale. Procedura de eliberare a permiselor în cauză este în proces de elaborare de către partea ucraineană.

 

De asemenea, în legislaţia Ucrainei au fost introduse modificări care prevăd aplicarea sancţiunilor pentru cetăţenii care nu respectă regimul de traversare a frontierei administrative menţionate.

 

O reglementare importantă, introdusă de autorităţile ucrainene este faptul că, cetăţenii străini care intră pe teritoriul Crimeii direct din Federaţia Rusă şi urmează să îl părăsească prin teritoriul controlat de Ucraina vor fi supuşi unor sancţiuni administrative şi penale (amenzi şi interdicţii de a intra pe teritoriul Ucrainei).

 

La rîndul său, Guvernul Federaţiei Ruse a adoptat decretul №937, conform căruia turiştii străini se vor putea afla la Sevastopol fără viză timp de 72 de ore. Documentul stipulează că această decizie «are scopul de a crea condiţii favorabile pentru ca cetăţenii ţărilor care formează principalele fluxuri turistice în Rusia să viziteze Districtul Federal Crimeea. Implementarea acestui decret va contribui la sporirea atractivităţii turistice a regiunii, precum şi la dezvoltarea turismului în general.

 

Foto: viza.md

Pentru informaţii suplimentare contactați:

Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene:

din Republica Moldova -  080090990 (apel gratuit)

din străinătate - +37322690990

Direcţia Generală Afaceri Consulare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene:

+37322201047

+37322201042

consdep@mfa.md

Foto: europalibera.org

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.