(FOTO) DE LA 01.02.2015, SERVICIILE CONSULARE MOLDOVENEȘTI SE VOR PRESTA LA UN NOU SEDIU DIN OR. ROMA

16.12.2014
Foto: viza.md

De la 01.02.2015 moldovenii din Roma vor fi deserviți la un nou sediu. Despre aceasta anunță Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană menționînd noua adresă a sediului misiunii:

 

Via Francesco Cherubini 27, 00135 Roma

 

Portalul Viza.md reamintește că prezentul local al secţiei consulare de la Roma nu dispunede condiţiiminime pentru organizarea eficientă a lucrului cu cetăţenii. Din cauza specificului edificiului în care e amplasată Ambasada, nu se dispune de un spaţiu special în care cetăţenii ar aştepta în rînd sau scaune destinate necesităţilor categoriilor vulnerabile cum ar fi invalizii, pensionarii, femeile gravide etc.

 

În caz de precipitaţii atmosferice, nu există un adăpost sau acoperiş special, în acest caz cetăţenii urmînd să stea afară sau în holul edificiului, spaţiu care nu întotdeauna este disponibil. Aceste circumstanţe tehnice, de asemenea, fac imposibilă organizarea eficientă a rîndurilor prin amplasarea unor obiecte de demarcare şi pot provoacă îmbulzeală atît în sala de primire, cît şi în faţa edificiului unde este situată misiunea diplomatică.Sistemul de încălzire a imobilului închiriat de Ambasadă este închis, iar liftul este deconectat de către proprietar. De mai mult timp, Ambasada este rugată să părăsească acest sediu ea fiind unica care mai închiriază spații în acel bloc.

 

Problematica sediului de la Roma din diverse motive (financiare etc.) nu putea fi soluționată de ani de zile. Majoritatea agențiilor imobiliare italiene din or. Roma nu mai tratau cu seriozitate intențiile Ambasadei de a închiria sau în cele din urmă achiziționa un imobil. Această stare de fapt a fost generată și de coordonările de lungă durată care au avut loc «tradiţional» dintre Ambasadă și Chișinău (MAEIE).

 

Totodată, reamintim că subiectul dat a fost accentuat repetat de către diasporă pe parcursul celei dea VI ediție a Congresului Diasporei care a avut loc la Chișinău (1-3 septembrie 2014). Solicitările de a soluționa această problemă au fost adresate repetat prim-ministrului Republicii Moldova, şefului Biroului pentru Relații cu Diaspora, precum și secretarului general al MAEIE.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.