(FOTO) DIASPORA: ÎNVĂȚĂM OAMENII DIN STRĂINĂTATE CE ÎNSEAMNĂ MOLDOVA

06.09.2016
Diaspora: Învățăm oamenii din străinătate ce înseamnă Moldova
 

A plecat acum 10 ani în Statele Unite ale Americii pentru un trai mai bun și cu speranța de a reveni în Republica Moldova. Totuși, această speranță a fost spulberată odată cu neclaritățile din țara noastră și a decis să rămînă peste Ocean pentru că acolo știe la ce să se aștepte de la ziua de mîine. Este povestea lui Ruslan Vdovicenco, moldoveanul care cu forțele proprii și-a deschis în statul american California propria companie de construcții.

 

Cu 10 ani în urmă nici nu bănuia că viitorul și-l va construi în Statele Unite. Primii ani peste Ocean a lucrat ca vînzător de înghețată.

Am vîndut înghețată la copiii din statul Virginia! Am decis să rămînem acolo, din cauza nivelului de trai din RepublicaMoldova.

 

Ajuns pe tărîm american, Ruslan și-a găsit iubirea vieții lui. S-a însurat cu o georgiană. După ce și-a întemeiat o familie, Ruslan s-a pus pe învățat și a terminat Colegiul de Construcții din San Francisco. Acum deține propria companie în construcții. Pe lîngă asta conaționalul nostru este și președintele asociației de moldoveni din California.

 

Este foarte dificil să adunăm conaționalii noștri! Nu este ușor ca într-o țară străină unde totul este diferit să te integrezi, dar pînă la urmă reușești prin eforturi comune. Ideea principală este ca să învățăm oamenii din străinătate ce înseamnă Moldova… să-și aducă aminte de baștină… să se simtă măcar pentru o zi că sunt în Republica Moldova!

 

Întrebat unde se simte mai mult ACASĂ în Statele Unite sau în Republcia Moldova, Ruslan a răspuns:

Pot să spun că fiecare are aspectul ei. Republica Moldova și Statele Unite sunt țările mele. În America am crescut la nivel cultural și ca personalitate. Revenind în Republica Moldova ma încarc cu energie pozitivă, aerul, satul unde am crescut… cîmpiile.

 

Ruslan Vdovicenco s-a întors în Statele Unite ale Americii pe 29 august, acolo unde îl așteaptă familia și job-ul.

 

Sursa: moldova9.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.