(FOTO) DIASPORA DIN SPANIA S-A REUNIT LA ALCALÁ DE HENARES

02.01.2017
Diaspora din Spania s-a reunit la Alcalá de Henares
Foto: facebook.com

Familii de moldoveni din toate zonele capitalei Spaniei s-au adunat recent la Alcalá de Henares, un oraș al municipiului Madrid, pentru a participa la manifestarea cu genericul „Colinde, colinde”, inițiată de Diana Baidu Lungu. Adulții, deopotrivă cu copiii lor, au prezentat scenete teatralizate, prin care au prezentat tradițiile populare moldovenești de Anul Nou.


Sărbatoarea a fost o ocazie frumoasă pentru copiii născuți în Spania și nu doar de a se conecta la cultura națională. Evenimentul a culminat cu o masă plină de bucate tradiționale, dulciuri, dar și cu hore moldovenești, dansate de la mic la mare.


Fiecare familie prezentă la această sarbatoare a venit cu o contributie financiară pentru Ion si Victorița Gramă din Satul Hîrtopul Mare (Criuleni), care locuiesc cu tatăl lor bolnav. Conaționalii noștri au colectat o sumă de circa 260€, care va fi transmisa familiei.


Iniţiatoarea evenimentului, Dian Baidu Lungu, a declarat pentru vectoreuropean.md că în anul 2017, liderii comunităţii de moldoveni din muncipiul Madrid intentionează să înregistreze Asociaţia “AMO Moldova”.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.