(FOTO) MOLDOVA A EXTINS REȚEAUA CONSULARĂ ONORIFICĂ: MONTE CARLO ȘI TORUN

25.06.2014
Foto: viza.md

Republica Moldova și-a extins rețeaua consulară onorifică în străinătate. Astfel, la 23 iunie 2014 a fost inaugurat ce de-al treilea Consulat Onorific al Republicii Moldova în Republica Polonia, în oraşul Torun, voievodatul Cujavie-Pomerania. Patenta consulară a fost înmînată lui Jan Witold Mrozowski, cunoscut om de afaceri din localitate, este angajat în diverse acţiuni de promovare a ţării noastre în această regiune.

 

De asemenea, recent, la Monte Carlo a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova care este condus de cetățeanul Giuseppe Boglio.

 

Portalul VIZA.md reamintește că consulul onorific oferă asistenţă şi consultanţă cetăţenilor moldoveni, protejează în statul de reşedinţă drepturile şi interesele lor; sprijină promovarea intereselor Republicii Moldova în statul de reşedinţă, în special, în domeniile economic, comercial, investiţional, tehnic, ştiinţific, cultural şi turistic şi dezvoltarea relaţiilor de prietenie între Republica Moldova şi acest stat.

 

Atribuţiile consulului onorific NU CUPRIND ACȚIUNI care implică exercitarea autorităţii de stat cum ar fi cele referitoare la cetăţenie, vize, paşapoarte, acte de stare civilă, încasarea taxelor consulare pentru serviciile prestate, precum şi orice alte activităţi de acest gen, toate aceste atribuţii revenind competenţei Ambasadei.

 

În schimb, consulul onorific asigură informarea cetăţenilor despre procedura de prestare a serviciilor consulare în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova şi, în caz de necesitate, colectează dosare de solicitare a serviciilor consulare concrete, ulterior expediate Ambasadei Republicii Moldova spre perfectare.

 

Lista consulatelor onorifice moldovenești, precum și alte informații utile la subiect pot fi vizualizate la compartimentul AMBASADE ‒ Consuli onorifici ai RM.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.