(FOTO) MOLDOVENII AU ÎNCONDEIAT OUĂ DE PAŞTI LA LISABONA

22.04.2015
Moldovenii au încondeiat ouă de Paşti la Lisabona
Foto: portugalia.mfa.md

Moldovenii din Portugalia şi-au dat întîlnire la cea de-a doua ediţie a „Festivalului Ouălor Încondeiate”, eveniment ce s-a desfăşurat sîmbătă, 18 aprilie, în Piaţa Martim Moniz din centrul Lisabonei.


Punctul culminant al Festivalului a fost atelierul de încondeiere a ouălor în cadrul căruia au fost prezentate tehnici de încondeiat ouă, iar participanţii au avut ocazia să învețe acest meşteşug.


La manifestare a participat meşterul popular Angela Don, din satul Lozova, Rezina. Ea a prezentat o expoziţie de ouă încondeiate în diferite tehnici şi ornamente tradiţionale.


„Iscusita meşteriţă Angela Don, venită special cu această ocazie de la Rezina, iniţia în artă încondeierii ouălor pascale un grup de turişti indieni şi altul de japonezi, care au vrut să afle şi alte lucruri despre cultura şi tradiţiile din Moldova. În paralel, gospodinele de la „Mioriţa”, „Busuioc” şi Liga femeilor din Almada încercau să ţină piept numeroşilor doritori de a le aprecia cozonacul şi alte produse de patiserie „tematice”. Cam dificil să le urmăreşti pe toate”, a postat pe un site de socializare ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea, care a fost prezent la eveniment.


Amintim că, în cadrul evenimentului a avut loc parada portului popular și a coșului pascal, o expoziție gastronomică precum și un concert de muzică sacră pascală.


„Festivalului Ouălor Încondeiate” a fost organizat de Centrul de Artă şi Cultură „Trei Culori” din Lisabona cu susținerea Ministerul Culturii, Biroul pentru Relaţii cu Diaspora şi Ambasada Republicii Moldova în Portugalia.

 

Sursa: portugalia.mfa.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.