(FOTO) MOLDOVENII DIN CANADA S-AU REUNIT LA OTTAWA

27.09.2016
Moldovenii din Canada s-au reunit la Ottawa
Foto: facebook.com

Recent, Ambasada Republicii Moldova în Canada a organizat recepția dedicată aniversării a 25 de ani de Independență a Republicii Moldova.

 

Consemnarea aniversării jubiliare de la proclamarea independenței Republicii Moldova, a avut loc în inima capitalei canadiene, Ottawa, la Fairmont Château Laurier. Evenimentul a adus împreună numeroși reprezentanți ai Guvernului Canadei, Ministerului Afacerilor Externe, senatori și membri ai Camerei Comunelor, Președintele și membrii Grupului parlamentar de prietenie Canada-Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Ottawa.

 

Evenimentul s-a bucurat, de asemenea, de o participare reprezentativă a comunității de moldoveni din Toronto, Montreal și Ottawa, precum și a societății canadiene, mediului de afaceri și ai comunității academice și mass-media locale.

 

Desfășurarea în premieră, a unei sărbători de amploare organizate de Ambasada Republicii Moldova la Ottawa, care a inclus un amplu program cultural-artistic, delectare cu vinuri de calitate superioară și bucate tradiționale pregătite de bucătarul moldovean stabilit la Montreal, Lilia Pleșca, precum și proiectarea filmului documentar ”Visit Moldova” și posibilitatea de a se familiariza cu tezaurul cultural și arta națională, a fost posibilă grație susținerii plenare a Vinăriei Purcari, a căror vinuri au fost apreciate la cel mai înalt nivel, precum și artiștilor moldoveni stabiliți în Canada.

 

O prezență și prestație remarcabilă a avut Orchestra "Virtuozii din Montreal", condusă de Maestrul în Arte Nicolae Mărgineanu, interpretarea excepțională la nai a lui Vitalie Reutsky, la vioară a lui Ion Zacon și la acordeon a lui Sergiu Popa, precum și vocea de privighetoare a sopranei Marina Negruță. Participanții la eveniment au avut posibilitatea de a admira lucrările în ulei ale plasticianului Vasile Moșanu și picturile în vin ale cunoscutului jurnalist și pictor Vasile Botnaru, dar și a participa la un Master Class de preparare a bucatelor degustate în această seară.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.