(FOTO) SATUL DINĂUȚI A REUNIT MOLDOVENII DIN UCRAINA

03.01.2017
Satul Dinăuți a reunit moldovenii din Ucraina
 

Pe 30 decembrie 2016, președintele Asociației Obștești „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, a participat la Festivalul Internațional „Întîlniri de Crăciun”, care a avut loc în satul Dinăuți (sat moldovenesc), reg. Cernăuți, Ucraina.

 

Astfel, a fost asigurată participarea unui ansamblu de dansuri populare moldovenești din Tohatin, iar tinerilor dansatori le-au fost organizate excursii în Cernăuți, Hotin, Bănceni, precum și alte activități comune cu tinerii din Dinăuți, orientate spre consolidarea tinerilor moldoveni de pretutindeni.

 

În cadrul festivalului, Dumitru Roibu a înmînat Istoria Moldovei în 3 volume și statuia lui Ștefan cel Mare lui Sergiu Reabco, președinte al Asociației Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei, și lui Iurie Stadniciuc, președinte al Asociației Interraionale pentru Cultură Moldovenească din Bucovina.

 

„Pentru noi este o onoare să fim prezenți la acest eveniment cultural deosebit de important pentru comunitatea de moldoveni din Bucovina. Asociația „Urmașii lui Ștefan” va depune efort maximal pentru lansarea inițiativelor comune cu tinerii moldoveni din afara granițelor pentru a contribui la dezvoltarea spirituală, culturală și identitară a moldovenilor. Este foarte important ca dialogul dintre moldovenii din țară cu cei din afara granițelor să continue mereu și într-un spectru larg de domenii, cultural, social, tineret, sport, media etc.”

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.