(FOTO) UN MOLDOVEAN ȘI-A VERNISAT EXPOZIȚIA DE PICTURI LA HOLLYWOOD

18.10.2016
Un moldovean și-a vernisat expoziția de picturi la Hollywood
 

Constantin Botezat este un tînăr din Chișinău care a mers peste mări și țări pentru a-și realizat visurile. A început să își facă studiile în pictură la Cluj, a participat la numeroase expoziții internaționale, iar recent, pe data de 7 octombrie, Constantin și-a vernisat expoziția la Hollywood, California, în incinta Galeriei ZEN ART la doar 21 de ani.

 

Constantin este reprezentat oficial de Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca şi a participat la numeroase expoziții personale sau de grup atît locale, cît și internaționale.

 

Expoziția sub denumirea „Under the Visible" dezvăluie o serie de portrete în creion realizate curent, care reprezintă o serie de trăsături faciale ale diferitor persoane. În aceste lucrări tînărul artist a pus accentul pe caracter, înfățișare și percepție prin intermediul liniilor, petelor și tehnicii reprezentînd filosofia și morala fiecărui personaj.

 

„Expoziția a avut loc grație bunului meu prieten Carson Mcallister căruia îi sînt enorm de recunoscător pentru ajutorul și motivați sa,dar și datorită partenerilor de la ZEN ART SI IAGA Contemporary Art", povestește artistul.

 

În cadrul evenimentului, au fost prezenți și personalități marcante în societatea americană precum Witney Carson, dansatoarea din show-ul televizat „Dancing with the Stars", dar și actrița basarabeană Silvia Busuioc, care joacă într-un serial de succes în America.

 

Pentru Constantin, portretul este nicicînd o simplă reproducere mecanică a cuiva, dar este un joc al sensibilității care interpreteză trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie conform curentului artistic pe care îl urmează.

 

Acum, Constantin își face studiile la Universotatea de Artă din orașul Bardini Italia, unde își va desfășura activitățile în acest semestru.

 

Sursa: zugo.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.