Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

(FOTO, VIDEO) LUPTĂTORII DE TOT SOIUL SE VOR ÎNTÎLNI LA VATRA PENTRU O BĂTĂLIE FIERBINTE

25.08.2017
Luptătorii de tot soiul se vor întîlni la Vatra pentru o bătălie fierbinte
 

Festivalul Medieval va avea loc la Complexul „Vatra” în perioada 1 - 3 septembrie.


Participanții la Festival urmează să-și arate măiestria militară, iar publicul - să urmărească numeroase bătălii interesante și „fierbinți” ale Evului Mediu. Organizatorii au pregătit un program bogat, datorită căruia primul weekend al lunii septembrie nu va trece în zădar.

 

Festivalul Medieval va fi bogat în tot soiul de lupte atît în ​​săbii, cît și în multe alte tipuri de arme reci. În Complexul „Vatra” va fi reconstruită atmosfera Evului Mediu, în care se vor „cufunda” cavalerii din Moldova, Ucraina, Belarus și alte țări CSI și vizitatorii împreună cu ei. În cadrul Turneului internațional al cavalerilor vor fi selectați cei mai buni dintre cei mai buni în arta mînuirii sabiei. În mod tradițional, se vor desfășura și lupte în grup, în care trei luptători din ambele părți vor lupta pe pentru onoarea și vitejia de cavaler. Săbiile participanților la Festival vor fi aproape reale. La Festivalul Medieval nu vor fi admiși cavalerii cu săbii ascuțite.

 

La turneu vor participa numeroase cluburi de reconstrucție istorică și lupte moderne cu sabia din Moldova, își vor arbora steagurile astfel de cluburi ca „London”, „Bastion”, „Șoim alb”, „Spada Moldovei”, «Tevtar» și clubul pentru copii „Citadel”. Șeful celui din urmă Mihail Donțov a declarat într-un interviu cu NOI.md că, la inițiativa clubului „Citadel”, va fi organizat un turneu de lupte moderne cu săbii printre admiratorii din categoriile de vîrstă „de la 12 la 13”, „de la 14 la 15” și „de la 16 la 18 ani”.

 

Participanții la turneul vor fi obligați să folosească doar arme sigure, printre care spade (moi, folosite la antrenamente – nota red.), scutul moale și casca care acoperă complet capul. Înregistrarea la turneu va fi disponibilă atît în prealabil, cît și în ziua turneului. Cererea poate fi depusă prin Viber, la numărul (+373) 79 53 20 80. La același număr de telefon șeful clubului „Citadel” Mihail Donțov este gata să ofere toate informațiile necesare tuturor doritorilor.

 

Festivalul istoric din Vatra va avea un program cultural vast. Pentru a crea o atmosfera medievală, în fața numeroșilor vizitatori ai Festivalului Medieval vor evolua colectivele muzicale din Moldova, Ucraina, Belarus și Romania. Festivalul se va încheia la 3 septembrie cu un concert grandios al Orchestrei Armatei Naționale, organizat cu sprijinul Președintelui Igor Dodon și al Ministerului Apărării, precum și cu fireshow „SANSARA”.

 

Precizăm că, începînd cu anul 2014, «Festivalul Medieval» se desfășoară anual în complexul «Vatra» și atrage tradițional zeci de luptători din Moldova și alte țări CSI, precum și mii de vizitatori din diferite colțuri ale republicii.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou