FRANȚA VA ATENUA DIFICULTĂȚILE CU CARE SE CONFRUNTĂ CETĂȚENII STRĂINI LA INTRAREA ÎN ȚARĂ

16.07.2014
Foto: astratravel.rs

Franța elaborează o strategie națională de dezvoltare a turismului. Pentru a concura cu alte destinații turistice și amenținereputația uneia dintre cele mai populare țări ale lumii, francezii vor trebui să simplifice regimul de vize și să devină mai prietenoşi. Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Franceze Laurent Fabius a declarat că Guvernul a stabilit obiectivul de creștere a fluxului de turiști pînă la 100 de milioane pe an, în comparație cu 83 de milioane, care au vizitat țara în 2012.

 

"Logica acţiunilor noastre este simplă" ‒ spune Fabius. ‒ "Un turist nemulțumit ‒ este un turist care nu va mai reveni niciodată".

 

El a fost susținut de către o colegă, secretarul de stat al Franţei pentru dezvoltarea turismului Fleur Pellerin, a promis că Franța va încerca să elimine toate dificultățile pe care le au cetățenii străini la intrarea în țară, în special, pentru eliberarea vizelor. Printre toate celelalte, aceste măsuri includ răspîndirea inițiativei "vize în 48 de ore", care a fost lansată în China, la începutul anului 2014, pentru un şir de țări din Golful Piersic, Africa de Sud și India. Dna Pellerin a explicat că această măsură a dus la creșterea exponenţială a numărului vizelor franceze, eliberate pe piaţa chineză, de la 30 pînă la 250%.

 

Potrivit spuselor lui Pellerin, Franța trebuie să reînvie, de asemenea, tradiționala ospitalitate. În ciuda tuturor avantajelor sale printre călători, Franța este considerată adesea țară neprietenoasă pentru străini, mai ales, în cazul în care nu vorbesc franceza. Imaginea capitalei, a Parisului romantic, de multe ori suferă nu numai de grosolănia chelnerilor, dar, de asemenea, din cauza hoților și diverşilor escroci care îşi aleg ca ţinte turiștii. Mai ales acest lucru se treferă la turiștii din China, spre exemplu, în luna martie a anului trecut, la un restaurant a fost jefuit un grup de 23 de persoane. Între timp, în Franța călătoresc anual aproximativ un milion de chinezi, iar autoritățile ţării şi-ar dori să mărească acest număr.

 

În acest scop, Guvernul a elaborat un plan de dezvoltare a cinci destinatii turistice ‒ gastronomic, de vinuri, de sport și minerit, de mediu, urban, precum și a segmentului vip.

 

De asemenea, Guvernul intenționează să aplice cîteva lovituri punctuale asupra industriei turismului. Spre exemplu, a fost reparată sala Gării de Nord, de unde trenurile pleacă de la Paris spre Londra și a fost introdus un tarif unic pentru călătoriile cu taxiul la aeroportul Charles de Gaulle.

 

Vă reamintimcă din 28.04.2014, cetăţenii Republicii Moldova, care deţin paşapoarte biometrice, pot călători fără vize în Franța, pe termen scurt (90 de zile de aflare timp de6 luni).

Regimul fără vize NU OFERĂ DREPTUL la: ANGAJAREA ÎN CÎMPUL MUNCII, MIGRAŢIE, ÎNTREGIREA FAMILIEI, STUDI (peste90 dezile). Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.

 

Deţinătorii paşapoartelor simple au nevoie în continuare de vize.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.