GEELY RUNNING TEAM – LA SPARTAN RACE ©

25.07.2022

Directorul companiei ArtMarket Andrey Elistratov, în calitate de fondator al echipei Geely Running, a participat la competiția Spartan Race din România.

După cum notează Pavel Zingan, Spartan Race este o serie de curse cu obstacole pe diferite distanțe cu diferite dificultăți de la 3 mile pînă la distanțe maraton.

Baza este Spartan Sprint (3+ mile, 20+ obstacole), Spartan Super (8+ mile, 25+ obstacole), Spartan Beast (13+ mile, 30+ obstacole) și Spartan Ultra (30+ mile, 60+ obstacole). Obstacolele reprezintă urcarea sub sîrmă ghimpată, cățărarea pe perete, tîrîrea prin noroi, traversarea obstacolelor, aruncarea suliței, escalada pe frînghie, căratul de obiecte grele și așa mai departe.

Fondatorul Spartan Race este americanul Joe de Sena, în vîrstă de 53 de ani, care anterior s-a îngrășat la computer și a început să slăbească alergînd pe scările blocului său. S-a mutat din oraș, a cumpărat o fermă cu o casă de oaspeți și a început să alerge maratoane și triatloane.

Într-un an, De Sena a alergat cincizeci de ultramaratoane și paisprezece competiții Ironman. În 2000, echipa lui De Sena a fost blocată într-o furtună de zăpadă în timpul unei curse de aventură de iarnă de 350 de mile. Au trebuit să se îngroape sub zăpadă pentru a supraviețui. După aceea, De Sena a decis să dezvolte o nouă serie de curse cu obstacole și a devenit unul dintre membrii fondatori ai Death Race.

 

În 2009, De Sena a fondat Spartan ca un test de cursă cu obstacole mai puțin obositoare. De atunci, Spartan a continuat să crească și găzduiește în prezent peste 200 de evenimente în 40 de țări, atrăgînd peste un milion de participanți anual. De-a lungul anilor, De Sena a scris și publicat mai multe cărți despre antrenament și spartan, devenite best-sellere.

 

La ultima Spartan Race din România a participat Geely Running Team, sau mai bine zis, fondatorul ei Andrey Elistratov. Avînd în vedere că Moldova este o țară prea mică pentru franciza Spartan Race, este foarte posibil să ne imaginăm că peste un an sau doi în Moldova va avea loc o competiție Geely Race cu obstacole, pentru că Geely Running Team a abordat sportul în modul cel mai serios.

În același timp, dacă pleci în afara orașului la antrenament, atunci mașinile Geely Coolray sau Atlas Pro sînt foarte potrivite ca însoțitori de încredere.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.