GERMANIA: JURNALIȘTII AU NUMIT CELE MAI NEOBIȘNUITE HOTELURI DIN BERLIN

Foto: novosti.travel

Ziarul german ”Die Welt” a publicat lista celor mai ciudate hoteluri din Berlin.

 

Primul loc în clasamentul celor mai neobișnuite întreprinderi hoteliere din capitala germană a fost luat de hotelul «Ostel», situat pe teritoriul unei case vechi din panouri. Hotelul «Ostel» se află în apropierea Gării de Est. Caracterul neobișnuit al hotelului constă în încăperile interioare ale acestuia. Oaspeților săi, proprietarii hotelului «Ostel» le propun să facă o mică plimbare în timp. Locatarii se pot transfera în atmosfera Berlinului de Est al anilor șaptezeci-optzeci. Camerele și zonele publice ale hotelului «Ostel» sînt dotate cu mobilier din RDG. Pereții hotelului sînt decorați cu portrete ale liderului fostei Republici Democrate Germane, Erich Honecker. Odihna pe un pat în "tabăra pionierească" din acest hotel costă 15 euro.

 

Locul al doilea în ratingul hotelurilor neobișnuite din Berlin i-a revenit hotelului «Das Haus andere VIII», amplasat într-o clădire de cărămidă roșie, care anterior a servit ca spital pe lîngă penitenciarul Rummelsburg. În această închisoare, un timp oarecare a fost deținut liderul Germaniei de Est, Honecker. Acum, călătorii înnoptează în celulele închisorii voluntar. Mai mult decît atît, pentru oportunitatea de a petrece noaptea în celulele fostei închisori, turiștii plătesc 65 de euro pentru o cameră dublă.

 

În lista hotelurilor neobișnuite din Berlin a nimerit și hotelul «Eastern Comfort». Singularitatea acestui hotel constă în faptul că el reprezintă o barcă acostată în apropierea podului Oberbaumbrücke. Galeria de renume mondial ”East Side Galler” se află în apropiere de hotelul-barcă. Turiștii care doresc să economisească banii proprii pot petrece noaptea într-un sac de dormit pe puntea hotelului plutitor.

 

Însă oportunitatea de a petrece noaptea pe puntea hotelului «Eastern Comfort» este disponibilă numai pentru călătorii care știu să înoate. Tarifele pentru cazare în camerele hotelului «Eastern Comfort» începe de la 12 euro.

 

Pe lîngă hotelul «Eastern Comfort», la Berlin există un alt hotel pentru amatorii de a se trezi avînd pe fundal sunetul apei. Hotelul «Scube Park» este o piscină în aer liber, în care călătorii pot sta tot timpul anului. «Scube Park» își cazează oaspeții în camere cvadruple sub formă de cuburi. Costul minim al cazării pe o noapte la acest hotel din Berlin este de 49 de euro.

 

Sursa: prohotel.ru