GREVA LA MAE! CONSULII ISRAELIENI AU STOPAT PROCESUL DE ELIBERARE A VIZELOR

13.03.2014
Foto:mfa.gov.il

Ambasadele israeliene au încetat primirea cetățenilor la oficiile consular din cauza "sancțiunilor greviste".

 

Din 5 martie, diplomații israelieni au încetat cooperarea cu reprezentanții străini, participarea la organizarea vizitelor în Israel sau din străinătate, să ofere sprijin la perfectarea vizelor și să presteze alte servicii consulare, din cauza unui conflict de muncă cu Ministerul Finanțelor al ţării.

 

Reamintim,că motivul discrepanțelor dintre Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul de Finanțe al Israelului a apărut acum un an, din cauza condițiilor de muncă a diplomaților în străinătate și lipsa garanțiilor de încadrare în cîmpul forței de muncă la întoarcere. Printre cerințele colaboratorilor Departamentului: creșterea salarială automată, în condiţiile majorării costului de trai, încetarea politicii fiscale discriminatorii, luarea în consideraţie a situației soților și copiilor de diplomați.

 

"Diplomații îşi puseseră speranțele în procesul de negocieri și așteptau hotărîrea probelemelor existente pentru satisfacerea reciprocă a părților ‒ se spune în adresarea Ministerul de Externe al Israelului. ‒ Din păcate, oficialii de la Ministerul de Finanțe nu au avut suficientă onestitate și nu au împărtășit această abordare".

 

Acțiunea de protest a cuprins ambasadele Israelului din toată lumea, despre încheierea acesteia va fi anunțat suplimentar.

 

În cazuri de urgență, diplomații israelieni sînt dispuși să facă o excepție. Acest lucru este valabil în cazul problemelor legate de viață și de moarte. De exemplu, dacă o persoană are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală în Israel, ea are dreptul să-şi îndrepte scrisoarea de solicitare la Sindicatele angajaţilor Ministerului de Externe al Israelului. O comisie specială va examina cazul, iar în cazul în care situația într-adevăr va fi considerată de urgență, acestei persoane i se va deschide o viză. Adresările cu solicitarea deacordare a asistenței, în situații excepționale și de urgență, (inclusiv asistență consulară)trebuie să fie trimise la adresa: Union@mfa.gov.il.

 

Vă reamintim căcetățenii Republicii Moldova care călătoresc sau lucrează în Israel, primesc vize gratuit, însă Israelul și Republica Moldova negociază de mai mult timp posibilitatea abolirii regimului de vize pentru moldoveni.

 

Sursa: mfa.gov.il

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.