GUVERNUL NU ESTE ÎN STARE SĂ ACORDE ASISTENȚĂ CONSULARĂ ÎN REPUBLICA POPULARĂ DEMOCRATĂ COREEANĂ

28.06.2017
Guvernul nu este în stare să acorde asistență consulară în Republica Populară Democrată Coreeană
 

Agenția Turismului recomandă moldovenilor să se abțină de la călătoriile în Republica Populară Democrată Coreeană.


Agenția Turismului a Republicii Moldova în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene atenționează agenților economici din industria turismului că relația bilaterală între Republica Moldova și Republica Populară Democrată Coreeană este temperată din cauza regimului de sancțiuni impus de Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, dar și a pozițiilor promovate de autoritățile acestei țări în materie de securitate regională și globală.


Agenția Turismului recomandă insistent cetățenilor moldoveni să se abțină de la călătoriile în Republica Populară Democrată Coreeană, decît dacă acestea sînt strict necesare. În cazul în care cetățenii moldoveni deja se află pe teritoriul acestui stat, aceștia sînt rugați să își anunțe prezența în regiune, comunicînd coordonatele personale Centrului de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, pentru a putea fi contactați în situații de urgență. Contactele Centrului de Apel sunt: +373 22 788 722 sau 0800 90990 (de pe telefonul fix). De asemenea, în aspect consular cu Republica Populară Democrată Coreeană, Guvernul și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova nu este în stare să acorde asistență și/sau servicii consulare de orice fel în statul respectiv.


Astfel, fiecare călător trebuie să fie conștient de riscurile călătoriilor în Republica Populară Democrată Coreeană, asumîndu-și propria răspundere, întrucît posibilitățile de intervenție ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în astfel de zone sînt reduse.

 

Sursa: turism.gov.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.