GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA ŞI CEL AL GERMANIEI VOR COOPERA ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII

22.11.2012
Foto: moldpres.md

Miercuri, a fost semnat procesul-verbal al negocierilor cu privire la cooperarea în dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federale Germania.


Documentul a fost semnat de către Vadim Pistrinciuc, consilier de stat al Prim-ministrului, responsabil de reforma administraţiei publice, şi dr. Leo Kreuz, şef de direcţie în cadrul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării.


La negocieri a participat şi Matthias Meyer, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova.


Vadim Pistrinciuc a mulţumit, în numele Guvernului Republicii Moldova, Guvernului Republicii Federale Germania pentru sprijinul acordat şi deschiderea pe care o manifestă în dialogul de cooperare bilaterală.


"Apreciem eforturile şi voinţa de care daţi dovadă în a sprijini Republica Moldova pe calea dezvoltării economice. Vă mulţumim pentru susţinere la nivel înalt, dar şi în sectoare ale economiei care necesită un sprijin aparte în ţara noastră. Apreciem totodată şi know-how-ul în realizarea obiectivelor propuse de către partenerii germani", a menţionat Vadim Pistrinciuc.


La rîndul său, şeful delegaţiei germane, dr. Leo Kreuz, a mulţumit Guvernului Republicii Moldova pentru angajamentele asumate în vederea implementării Planului de Acţiuni RM-UE.


"Reiterăm poziţia Guvernului Germaniei de a sprijini Republica Moldova în implementarea Planului de Acţiuni RM-UE, prin cooperarea în domeniul dezvoltării. Avem multe de făcut împreună pentru un viitor prosper comun", a spus dr. Leo Kreuz.


Cele două părţi au declarat intenţia de a continua cooperarea în domeniul dezvoltării economice axată pe următoarele aspecte: dezvoltarea economică durabilă, în special la nivel local şi în promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii, şi apropierea de Uniunea Europeană, prin implementarea Politicii de Vecinătate a UE.


Procesul-verbal prevede acordarea Republicii Moldova a unui ajutor financiar nerambursabil în mărime de 19,4 milioane euro din partea Republicii Federale Germania, pentru procurarea tehnicii în diferite domenii. Aceste mijloace sînt prevăzute pentru următoarele proiecte: procurarea aparatajului de anestezie, modernizarea serviciilor publice locale, fondul pentru dezvoltarea regională. Totodată, Guvernul german a majorat şi mijloacele proiectelor deja existente.


Părţile au convenit să menţină un dialog permanent în vederea progresului cooperării stipulate în acest proces-verbal. Următoarele negocieri pe marginea proiectelor de cooperare urmează a fi desfăşurate în anul 2013.


Sursa: moldpres.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.