HARCENKO: UCRAINA VA ÎNTREPRINDE TOATE MĂSURILE PENTRU AVANSAREA NEGOCIERILOR ÎN PROBLEMA TRANSNISTREANĂ

08.11.2012
Foto: tv7.md

Ucraina îşi propune să întreprindă, pe perioada preşedinţiei sale în OSCE, toate măsurile pentru avansarea procesului de negocieri în problema transnistreana, atît în format oficial, cît şi în cadrul dialogului bilateral şi al grupurilor de lucru.

 

De acest lucru l-a asigurat, reprezentant oficial al Ucrainei în negocierile în problema transnistreană, Igor Harcenko, pe prim-ministrul Vlad Filat, în cadrul unei întîlniri.


Igor Harcenko şi-a exprimat speranţa că participanţii la procesul de reglementare vor manifesta suficientă responsabilitate şi maturitate politică, în vederea intensificării procesului de negocieri, pentru trecerea la o nouă etapă, cea de identificare a unei soluţii viabile pentru rezolvarea definitivă a problemei transnistrene.


La întrevedere au mai participat Serghei Pirojkov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova, Andrei Deshchitsia, responsabilul desemnat pentru medierea conflictelor de lungă durată în cadrul preşedinţiei Ucrainei în OSCE şi viceprim-ministrul pentru reintegrare Eugen Carpov.


În cadrul întrevederii, participanţii au discutat şi despre următoarea rundă de negocieri în format 5+2 de la Dublin, care va avea loc în perioada 27-30 noiembrie 2012.


Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.