HOTELURILE DIN REPUBLICA DOMINICANĂ NOMINALIZATE LA „WORLD TRAVEL AWARDS 2012”

28.05.2012
Foto: destination360.com

Anul acesta, mai multe hoteluri din Republica Dominicană au fost nominalizate la diverse categorii ale premiului „World Travel Awards 2012” în regiunea Caraibelor. Însăşi nominalizarea are o mare importanţă pentru reprezentanţii din domeniu. Nu înzadar anume acest premiu este supranumit ”Oscar al turismului”.


Republica Dominicană
, ca ţară, a fost nominalizată în următoarele categorii: cel mai bun aeroport (Aeroporturile Punta Cana şi La Romana), cea mai bună destinaţie pentru plajă, cea mai bună destinaţie de cruazieră, cea mai bună destinaţie pentru turism sportiv și cel mai bun brand turistic, informează portalul votpusk.ru. Învingătorii din regiunea Caraibelor vor fi anunţaţi pe data de 14 septembrie 2012 la hotelul Beaches Turks & Caicos Resort Villages & Spa, situat pe insulele Turks & Caicos.


În 2011 ţara a fost vizitată de 4,3 mln. de turişti, în mod special din America Latină şi SUA. Printre pricipalele atracţii turistice de aici, se numără:
1. Santo Domingo (Santo Domingode Guzman) – cel mai vechi (fondat în 1496) şi cel mai mare oraş din Antile, crescut pe locul primului oraş spaniol de pe insulă, Isabel, care a fost distrus de uragan. Aici se află numeroase monumente istorice, multe dintre care au fost primele edificii ridicate de europeni în Lumea Nouă. Din aceste considerente, UNESCO a declarat orașul Santo Domingo „Patrimoniu al umanităţii”.


2. Plajele Bavaro, Macao, Arena Gorda, El Cortecito, Cabesa de Toro şi Punta Cana – 32 km de nisip alb-sidefiu şi un şir întreg de centre turistice aflate pe litoral, dar nu mai aproape de 60 de metri de ţărm (legile locului interzic distrugerea peisajului natural).


3. Regiunea centrală Cibao – una dintre cele mai fertile din lume. În centrul Cibao este amplasat cel de-al doilea oraş al Republicii Dominicane – Santiago, care a fost un timp şi capitală.


4. Oraşul Jarabacoa, în împrejurimile căruia se află cele mai frumoase cascade din ţară – El Salto Gimenoa, El Salto de Bayyagate, Balneario de la Confluensia şi Balneario de la Guasaras. La sud-vest de Jarabacoa se înalţă Piscul Duarte – cel mai înalt punct al Antilelor (3175 m), care este considerat un loc ideal pentru drumeţii şi alpinism.


5. Orăşelul Monte Cristi, renumit pentru golful magnific cu flota de galioane spaniole scufundată, cu lacurile sărate Lago Enrico şi numeroase case coloniale vechi. Imediat după recifurile de corali, care îngrădesc golful, se află grupul de insule Siete Hermanos ("Şapte fraţi"), aici, în nisipul gri al plajelor, în perioada noiembrie – februarie îşi depun ouăle ţestoasele marine mari.

 

Vacanţă plăcută!


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.