IMPORTANT: CHIAR DACĂ VOR CĂLĂTORI FĂRĂ VIZE ÎN ROMÂNIA DE LA 01.02.2014 MOLDOVENII VOR FI OBLIGAȚI LA INTRARE SĂ FACĂ DOVADA DEȚINERII A 500 DE EURO ȘI NU NUMAI!

17.01.2014
Foto: allnumis.com

Portalul Viza.md reamintește că începînd cu 1 februarie 2014, cetăţenii Republicii Moldova, posesori de:

 

- vize de scurtă şedere valabile (tip C), cu două sau multiple intrări,

- vize de lungă şedere (tip D) sau permise de şedere, cu termen de valabilitate sub cinci ani, eliberate în orice scop de un stat membru Schengen,

pot intra pe teritoriul României fără a mai solicita în prealabil o viză românească. Durata şederii pe teritoriul României nu poate depăşi dreptul de şedere stabilit prin vizele Schengen de scurtă sau lungă şedere sau permisele de şedere acordate de statele membre Schengen.

 

De asemenea, conform unui comunicat al Ambasadei României în Republica Moldova, intrarea pe teritoriul României în vederea unei şederi neîntrerupte sau a mai multor şederi, poate fi făcută pentru o perioadă de maxim 90 de zile, în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României, fără viză de scurtă şedere, dacă documentele prezentate sînt valabile pe durata aflării pe teritoriul ţării, iar numărul de intrări şi durata şederii autorizate nu au fost epuizate.

 

Pentru ca titularii vizelor sau permiselor de şedere specificate să poată beneficia de intrarea în România fără obligativitatea deţinerii unei vize române, numărul intrărilor şi dreptul de şedere conferite prin vizele Schengen trebuie să nu fi fost epuizate.

 

Orice persoană care se încadrează în această situaţie de exonerare de la obligativitatea deţinerii vizei române de scurtă şedere este supus obligaţiei de a îndeplini condiţiile de intrare în România, respectiv:

-să deţină document de călătorie valabil,

-să prezinte documente prin care să justifice scopul şederii,

-să deţină asigurare medicală de călătorie valabilă

-să facă dovada mijloacelor financiare legale (50 euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă)

 

Informația privind obligativitatea de a face dovada mijloacelor de întreţinere la frontieră a fost reconfirmată astăzi prin telefon de către Secţia Consulară a Ambasadei României în Republica Moldova.

 

Totodată, reamintim că calitatea serviciilor consulare străine în materie de viză poate fi apreciată AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.