INAUGURAREA CONSULATULUI ONORIFIC AL REPUBLICII MOLDOVA ÎN SLOVACIA

08.11.2011

La 26 octombrie anul curent la Bratislava a avut loc lansarea oficială a Consulatului Onorific al R.Moldova în Slovacia. Evenimentul a însemnat o evaluare a relaţiilor bilaterale moldo-slovace şi un prilej de lansare a unor noi proiecte de cooperare bilaterală.

 

 

Ambasadorul R. Moldova în Austria, care a fost recent acreditat şi în Slovacia, Valeriu Chiveri,  a remarcat căile de cooperare dintre cele două state şi beneficiile pe care le poate avea Moldova în calea sa spre integrarea europeană, importanţa cooperării pentru liberalizarea regimului de vize, semnarea acordului cu privire la spaţiul aviatic comun etc.

 

Slovacia se situează pe locul 27 între partenerii comerciali ai R.Moldova, soldul investiţiilor slovace constituind 4,7 mil. lei, adică  doar 0,02 % din suma totală a  investiţiilor străine în Moldova. În momentul de faţă la Chişinău activează numai 6 întreprinderi cu capital slovac.

 

Relaţiile bilaterale moldo-slovace au fost abordate pe parcursul acestui an la nivel înalt de către premierul Vlad Filat în cadrul întrevederilor sale cu  Iveta Radicova, prim-ministra Slovaciei, şi alte oficialităţi de la Bratislava.

 

Sursa: Viza.md