INDIA A REDENUMIT VIZELE

21.04.2015
India a redenumit vizele
Foto: viza.md

La sosirea în India turiştii, în loc de vize la sosire, vor primi e-viza (viza electronică). Esența nu se schimbă, nu se vor crea însă confuzii.


Săptămîna trecută, Guvernul Indiei a anunțat despre modificări: viza la sosire (Visa on Arrival) se vor numi acum viză electronică (Electronic-Tourist Visa sau E-TV). Sensul rămîne același. Vorbim despre vizele, care le sînt eliberate străinilor la frontieră, acelora care au primit din timp o permisiune electronică pentru intrarea în țară, prin intermediul unui portal web special creat de Guvernul Indiei.


E-viza (viza electronică) se eliberează pentru călătorie turistică, odihnă, tratament medical de scurtă durată sau în scop de afaceri pe un termen de pînă la 30 de zile.


Decizia de a schimba denumirea a fost adoptată după ce ambasadele din India în străinătate au început să primească plîngeri din partea acelor străini care nu se informaseră referitor la regulile de intrare şi care au plecat, ca de obicei, să primească o "viză la sosire" (Visa on Arrival). Între timp, procedura necesită ca solicitantul să se înregistreze pe site, să completeze un formular, să plătească taxa pentru viză și să primească permisiunea electronică de intrare. Apoi să printeze şi să prezinte documentul la frontieră, în schimbul acestuia, personalul de la Punctul de control al frontierei îi va pune în paşaport viza necesară.


Inovaţia este valabilă din 15 aprilie. În plus, India va extinde lista țărilor ai căror cetățeni pot utiliza intrarea simplificată în țară, iar de pe 15 iunie în India se va putea intra cu o viză electronică prin încă alte șapte aeroporturi.


Vă reamintim că cetățenii Finlandei, Braziliei, Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite ale Americii, Thailandei – doar 43 țări ale lumii au acum posibilitatea de a-şi perfecta vizele electronice în India. Deocamdată Republica Moldova nu se află pe această listă.


Ar trebui ca autoritățile moldovenești să poarte negocieri în scopul acceptării condițiilor simplificate de obținere a vizelor şi pentru cetățenii moldoveni care doresc să călătorească în India și alte țări.

Despre condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova puteţi afla AICI.

 

Sursa: viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.