INDIA VA ANULA VIZELE ÎN ANUL 2016

24.06.2016
India va anula vizele în anul 2016
 

În cultura indiană se consideră că oaspeții sînt comparabili cu zeii, astfel încît măsurile Guvernului Indiei pentru atragerea turiștilor străini poate fi privită ca o încercare de a primi binecuvîntarea forțelor cerești.

 

Fără glume, Guvernul Indiei concurează pentru atenția turiștilor cu vecinii cei mai apropiați - Thailanda cu circa 30 de milioane de turiști străini în anul 2015, Malaiezia - 4,7 milioane, Singapore - 15 milioane și în acest scop planifică să simplifice și mai mult regimului de vize. Sistemul electronic de eliberare a vizelor (Electronic-Tourist Visa sau E-TV), care funcționează începînd cu anul 2014 este accesibil pentru turiștii din 150 de țări, inclusiv, pentru cetățenii Republicii Moldova, devenind cu fiecare sezon din ce în ce mai populară: în mai 2016 în țară cu E-TV au venit 44 mii de vizitatori, cu 180% mai mult decît în luna mai 2015. Potrivit datelor Ministerului Turismului, de obicei, vize electronice folosesc cetățenii din Bangladesh, SUA, Marea Britanie, China și Rusia. Dar potrivit părții indiene nu este suficient, de aceea propune să fie mărită durata șederii cu viză electronică de la 30 pînă la 60 de zile, să le fie permisă turiștilor intrarea de 2 ori în țară, în loc de una, precum și să li se permită primirea e-vize acelor turiști care călătoresc în India pentru turism medical.

 

In plus, India simplifică procedura de obținere a vizelor pentru cetățenii acelor țări care consideră prioritare pentru ei înșiși piețele turistice, inclusiv, pentru Rusia.

 

Printre cele mai recente realizări, privind această întrebare - Protocolul de introducere a modificărilor în Acordului interguvernamental dintre Rusia și India privind călătoriile reciproce ale titularilor de pașapoarte diplomatice și de serviciu, protocolul de modificare a Acordului interguvernamental privind simplificarea condițiilor călătoriilor reciproce ale anumitor categorii de cetățeni, Acordul între Rusia și India referitor la eliberarea multivizelor turistice pentru jumătate de an. Așa cum a declarat ambasadorul Indiei, Pankaj Saran, pînă la sfîrșitul acestui an ar putea intra în vigoare încă un document, care va simplifica călătoriile în India pentru deținătorii de pașapoarte rusești - Acordul ruso-indian comun privind abolirea vizelor pentru pasagerii curselor charter.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.