INDONEZIA ÎN AȘTEPTAREA TURIŞTILOR. ACUM FĂRĂ VIZE

26.06.2015
 

Din 10 iunie Guvernul Indoneziei a simplificat regulile de intrare pentru turiştii din 30 de țări.

 

Acum turiştilor străini care intră în țară li se aplică o ștampilă specială în pașaport, care le permite să fie afle în Indonezia timp de 30 zile fără viză.

 

Abolind vizele, Indonezia se așteaptă ca şi turiştii să reacţioneze corespunzător, și anume, prin numărul sporit de vizitatori în ţară. În acest an, cel mai mare stat insular din lume este pregătit să primească 11 milioane de turişti din străinătate, comparativ cu 9,5 milioane în 2014. De remarcat faptul că arhipelagul din 17.000 de insule atrage de aproape două ori mai puțini turiști, decît ţările vecine Malaiezia (27,4 milioane de turiști în 2014) și Thailanda (25 de milioane), ceea ce este greu de considerat echitabil, ținînd cont de posibilitățile bogate de și atracțiile turistice din Indonezia. "Poate pentru că aceste țări au pus de mult turismul pe prim plan – a declarat cu acest prilej ministrul Turismului republicii Arief Yahya. – Indonezia a decis să se concentreze însă pe turism abia acum".

 

Intrarea pe teritoriul Indonezieifără viză este permisă prin aeroporturile: "Soekarno-Hatta" (Jakarta), "Ngurah Rai" (Bali), "Kualanamu" (Medan), "Juanda" (Surabaya) și "Nang Nadeem" (Batam), precum și prin porturile maritime Sri-Bintan, Sekupang, Batam Centru și Tanjung Ubani.

 

Guvernul ţării intenționează să dubleze fluxul turiștilor către anul 2020. Drept cele mai atractive locuri pentru turiști vor fi poziționate: Bali, Jakarta și insulele Batam și Bintan, situate în apropiere de Singapore. În anul 2015 bugetul pentru publicitatea acestor regiuni, alocat de Guvernul Indoneziei a constituit 75 de milioane de dolari.

 

"Nu putem face publicitate tuturor regiunilor țării deodată, este prea scump. Strategia noastră constă în dezvoltarea turismului, în conformitate cu dezvoltarea infrastructurii în regiunile Indoneziei", a spus Arief Yahya.

 

Singurul impediment în caleaspre Indonezia pentru locuitorii din Europa, Rusia sau Statele Unite, pentru care republica a anulat vizele, poate fi considerat doar zborul lung. Acest inconvenient, zborul de 12 ore (fără escale), (spre exemplu atîta va dura zborul Moscova-Denpasar) sau conexiunile de la Beijing, Singapore și Istanbul, poate fi compensat prin cursul avantajos al rupiei locale față de dolarul american (timp de 3 ani rupia a scăzut în preţ în raport cu dolarul cu 29%).

 

IMPORTANT:  Din păcate, Republica Moldova NU ESTE pe lista țărilor pentru care Indonezia a abolit regimul de vize deși cetățenii acestei țări pot obține viza electronică moldovenească. Condițiile pentru eliberarea vizelor le puteţi găsi AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.