INFORMAȚIA IMPORTANTĂ PENTRU MOLDOVENII CARE-ŞI STABILESC PENSIA ÎN RUSIA

24.01.2019
 

Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că confirmarea perioadelor de activitate, realizate pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care-şi stabilesc pensia în Rusia, se efectuează doar în baza solicitărilor direcţiilor Fondului de Pensii din Federaţia Rusă expediate în adresa caselor teritoriale de asigurări sociale.

 

Acest mod de confirmare a perioadelor de activitate a fost convenit la Moscova, în baza Protocolului privind întîlnirea reprezentanţilor Fondului de Pensii din Federaţia Rusă şi a Casei Naţionale de Asigurări Sociale privind aplicarea Acordului între Guvernul Federaţiei Ruse şi Guvernul Republicii Moldova privind garantarea drepturilor cetăţenilor în domeniul asigurării cu pensii, din 10 februarie 1995.

 

Fondul de Pensii din Federaţia Rusă a informat CNAS-ul despre faptul că nu acceptă prezentarea personală de către solicitant a certificatelor privind beneficierea/nebeneficierea de pensie; achitarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat şi dosarului de pensionare. Ele urmează a fi întocmite şi expediate de specialiştii CTAS numai drept răspuns la interpelările direcţiilor Fondului de Pensii din Federaţia Rusă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.