INFORMAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU CETĂȚENII MOLDOVEI CARE DORESC SĂ PLECE ÎN VACANȚĂ ÎN TURCIA

19.08.2020

 

 

Ce se întîmplă astăzi în stațiunile turcești?
Mulți cetățeni ai Moldovei stau pe dubii – să plece la mare în Turcia sau nu. Astăzi în Moldova continuă să fie valabilă condiția de autoizolare pe 14 zile pentru cei care revin în țară.

 

Care este situația în Turcia?

 

Aeroportul este aproape pustiu, deși numărul celor care sosesc este suficient. Nimeni nu a măsurat temperatura corpului la intrare, totul a decurs standard ca și în anii precedenți. Singura diferență este că în avion trebuie de completat o declarație, în care se indică unde merge turistul, dacă a contactat cu vreo persoană infectată cu COVID-19, ce țări a vizitat anterior.

Hotelul (de cinci stele)


Sînt accesibile hotelurile incluse în programul Seif tourism. Absolut toți angajații poartă măști. La intrare în orice restaurant, zona SPA este măsurată temperatura corpului. Agențiile turistice avertizează asupra necesității purtării măștilor în toate încăperile, în timp ce se mănîncă este permis să o scoți. De fapt, hotelul este aproape plin, dar nimeni nu poartă măști. Nu au fost cazuri ca accesul în restaurant să fie blocat. Se creează impresia că aceasta este o zonă lipsită de riscurile unei pandemii. În hotel peste tot sînt afișate anunțuri care amintesc despre necesitatea menținerii distanței sociale.


Alimentația

 

Potrivit bloknot-moldova.md, calitatea serviciului All inclusive nu a avut de suferit. Cu toate acestea, nu exista acces direct la bucate - în spatele standului de sticlă se află personalul hotelului în măști și mănuși care deservește turiștii. Același lucru îi vizează și pe ospătari, toți poartă măști. Antalya și Alanya își trăiesc propria viață - aproape toate hotelurile sînt deschise, turiștii se odihnesc în voie. În autobuze este mai strict – masca este obligatorie.

 

Întoarcerea în Moldova

 

Avionul este plin – se simte dorința compatrioților de a merge în vacanță. La întoarcere, în avion se completează o declarație în care se indică adresa reală, datele pașaportului și obligația de a fi în carantină timp de 14 zile. Refuzul de a face acest lucru se pedepsește cu o amendă de pînă la 22500 lei.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.