INTENȚIONAȚI SĂ PLECAȚI ÎN GRECIA? ATENȚIE, TEMPERATURI DE PÎNĂ LA 43 DE GRADE!

15.07.2023

 

 

Cetățenii, care și-au planificat pentru această perioadă o călătorie în Grecia, trebuie să țină cont de avertizările meteorologice emise în această țară. Astfel, Serviciul local de Meteorologie (EMY) a emis un cod roşu de caniculă (temperaturi care vor atinge valoarea de pînă la 43 de grade Celsius), în intervalul 11 - 17 iulie pe întreg teritoriul ţării.

 

Autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (crengi, vegetaţie, frunze, ace de pin uscate) şi existenţa condiţiilor de propagare rapidă a unor potenţiale focare, din cauza intensificării vitezei vîntului. Menționăm că, potrivit datelor unui studiu recent, valurile de căldură extremă de anul trecut au ucis peste 61.000 de oameni în Europa anul trecut, transmite Noi.md cu referire la realitatea.net.

 

Potrivit studiului, în fiecare săptămînă din vara lui 2022, temperaturile medii din Europa au depășit valorile din ultimii 30 de ani. Termometrele au explodat în perioada 18-24 iulie, iar atunci au murit și cei mai mulți oameni: 11.637. După zilele de foc, planeta s-a încălzit cu aproximat 1,1 grade Celsius.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.