INTENȚIONAȚI SĂ PLECAȚI ÎN VACANȚĂ SAU ÎNTR-O CĂLĂTORIE DE AFACERI?

02.08.2017
Intenționați să plecați în vacanță sau într-o călătorie de afaceri
 

Va trebui să zburați cu avionul? Atunci trebuie neapărat să citiți acest material! În anul 2017 au intrat în vigoare noile reguli de transportare a bagajelor de mînă în avion.


Examinați cu atenție lista, pentru a nu avea probleme! Ignorarea acestor subtilități, din păcate, vă poate strica vacanța.

 

Produse alimentare

 

La bordul avionului, puteți lua orice produse, cu excepția produselor alimentare lichide și alimentelor gelifiante. Așadar, puteți avea: nuci; biscuiți; fructe; sandwich-uri; chips-uri etc.


Pentru copil, puteți lua hrană pentru copii. Renunțați însă să luați iaurturi, sucuri, jeleuri și produse similare, în caz contrar acestea vi se vor confisca. Vă vor fi sustrase și conservele și produsele în borcane. Toate produsele permise e mai bine să le ambalați în pungi transparente. Acest lucru va accelera în mod semnificativ controlul.


Este important să țineți seama de specificul transportatorului și a aeroportului. Astfel, la Aeroportul Charles de Gaulle de la Paris este interzis să transportați cașcaval în bagajele de mînă. Produsele Duty Free le puteți, de asemenea, lua cu dvs., important e ca ambalajul din magazin să rămînă intact (vînzătorul trebuie să ambaleze mărfurile într-un pachet special, cu o capacitate de 2 l). În plus, păstrați bonul de casă, s-ar putea să vi solicite să-l prezentați la punctul de control.

 

Medicamente


La bordul aeronavei pot fi luate medicamente: tablete; diverse picături; materiale pentru pansament; peroxid de hidrogen.


Cel mai bine va fi dacă medicamentele vor fi în ambalajul lor original, nedeteriorat, cu instrucțiunile pentru utilizare. În caz contrar, la aterizare vameșii s-ar putea să aibă suspiciuni, dacă nu cumva transportați substanțe interzise, mascîndu-le sub analgină.


Dacă aveți vreo traumă, puteți completa bagajele de mînă cu cîrje sau cu alte accesorii ortopedice. Conform regulilor, volumul de lichide în bagajul de mînă nu trebuie să depășească 100 ml. Prin urmare, în cazul în care este un medicament lichid sau sub formă de spray, asigurați-vă că volumul acestuia nu depășește cantitatea permisă. Este interzis să luați cu dvs. la bordul avionului seringi.

 

Tehnologii digitale

 

Dispozitivele ce la puteți pot lua la bordul avionului sînt stabilite de reglementările de securitate ale țării, unde călătoriți. De obicei, în bagajul de mînă sînt permise: laptopul; tableta; telefonul mobil; MP3 player-ul; aparatul de fotografiat; un aparat electric de ras și periuța de dinți; dispozitiv pentru încărcare; aparate electrice voluminoase (de exemplu, uscător de păr).


La bord, puteți (și trebuie) să vă mai luați căștile. Dacă aveți de gînd să ascultați muzică sau să vizionați un film la laptop, este puțin probabil ca restul pasagerilor să împărtășească aceeași dorință cu voi. Deși nu e interzis să luați telefonul mobil cu dvs., este posibil să nu aveți nevoie de el în timpul zborului.


De multe ori înainte de decolare pasagerilor li se cere să închidă telefonul, deoarece acestea pot interfera cu sistemele electronice ale aeronavei. Dacă aveți de gînd să luați cu dvs. echipamente voluminoase, amintiți-vă de reguli. De obicei, lungimea bagajelor de mînă nu trebuie să depășească 56 cm, înălțimea de - 45 cm, lățimea - 25 cm. Greutatea maximă variază între 3-15 kg. Cifra exactă depinde de aeroport.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.