INTERVIURI DE SELECTARE PENTRU BURSA PARLAMENTARĂ INTERNAŢIONALĂ A BUNDESTAG-ULUI GERMAN PENTRU PROGRAMUL DIN ANUL 2014

10.10.2013
Foto: revistabulevard.ro

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova se va întîlni pe data de 11 octombrie 2013, cu reprezentanţii Germaniei care vor sosi la Chişinău pentru a selecta candidaţii pentru „Bursa Parlamentară Internaţională“ (IPS) a Bundestag-ului german. Delegaţia germană  va fi condusă de către parlamentarul domnul Arfst Wagner.

 

În cadrul „Bursei Parlamentare Internaţionale“ (IPS) 120 de bursieri din 28 de ţări obţin posibilitatea de a cunoaşte pe parcursul a cinci luni (3 martie 2014 pînă pe data de 31 iulie 2014) sistemul parlamentar al Germaniei beneficiind de o bursă oferită de către Parlamentul german. Scopul programului este cunoaşterea îndeaproape a proceselor politice, a proceselor decizionale democratice şi acumularea experienţei practice privind activitatea parlamentară. Bursierii vor activa în biroul unui parlamentar fiind totodată înscrişi la una din universităţile din Berlin, avînd astfel, suplimentar, posibilitatea să participe la prelegerile şi seminariile desfăşurate la universitate.

 

Programul se desfăşoară sub auspiciile Preşedintelui Bundestag-ului German în colaborare cu universităţile berlineze. Toate cheltuielile de călătorie, cazare, asigurare, dar şi o bursă lunară sînt achitate de Bundestag-ul German.

Î

n fiecare an, începînd cu luna decembrie, la Ambasada Germaniei la Chişinău pot fi depuse dosarele de participare la programul IPS. Informaţii mai detaliate puteţi găsi accesînd pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips

 

Pe parcursul aflării sale în Republica Moldova delegaţia germană va avea întrevederi cu personalităţi din domeniul politic, economic, educaţiei. De asemenea este prevăzută o întîlnire cu foştii bursieri pentru asigurarea continuităţii contactelor deja stabilite. În multe ţări, foştii bursieri s-au unit în asociaţii pentru a menţine dialogul intercultural şi a crea o reţea de comunicare.

 

Susra: Chisinau.diplo.de

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.