INTERZICEREA IMIGRAȚIEI ÎN SUA. ÎNĂSPRIREA ȘI RELAXAREA PENTRU VIITOR

23.04.2020

 

 

Președintele american Donald Trump a semnat un decret privind interzicerea temporară a imigrației în țară pentru o serie de categorii de personae din cauza efectelor economice negative ale răspîndirii infecției de coronavirus, transmite tass.ru.


"Pentru a proteja [interesele] muncitorilor americani, eu tocmai am semnat un decret privind suspendarea temporară a imigrației în SUA. Acest lucru asigură că cetățenii noștri șomeri vor primi în primul rînd un loc de muncă după deschiderea economiei (anularea restricțiilor sanitare impuse din cauza pandemiei - ex. TASS), - a spus Trump în cadrul unui briefing de la Casa Albă. – Acest lucru va salva, de asemenea, resursele noastre în domeniul sănătății pentru americani. Trebuie să avem grijă de pacienții noștri, de muncitori”.

 

"În ceea ce privește modificarea sau prelungirea [Decretului], vom face acest lucru la momentul potrivit", a menționat el. Totodată, președintele a subliniat că poate înăspri și relaxa prevederile decretului în viitor, inclusiv apropiat.

 

"Întrebarea este mobilă. De exemplu, oamenii sosesc pentru a ajuta fermierii, ei ajută mult timp. <...> Poate că [măsurile] se vor schimba săptămîna viitoare, sau peste două sau peste două luni. Vom schimba pe măsură ce progresăm, a spus președintele. - Vom schimba măsurile, poate spre înăsprire sau relaxare". "Nu vrem să afectăm nici busenessul, nici fermierii", a adăugat Trump.

Pentru cine sînt introduse restricțiile


După cum s-a menționat în decretul șefului administrației americane, izbucnirea infecției este o situație de urgență la nivel național care a dus la o reducere semnificativă a surselor de trai pentru populație. "Cei care au obținut în mod legal permisul permanent de ședere au dreptul la orice loc de muncă în orice sector al economiei", se arată în text.


Restricțiile se referă la persoanele care, la momentul semnării sale, se aflau în afara SUA și nu au viză de imigrant în vigoare și alte documente de călătorie (în afară de viză - red. TASS. "[Ordonanța] nu se referă la medicii, sanitarii și alți lucrători din domeniul sănătății [care au sosit] pentru a combate COVID-19, soții și copii lor pînă la vîrsta de 21 de ani (vîrsta majoratului în SUA - aprox. TASS). <...> La cei sosiți în baza unei vize [investitori], pentru soții și copii lor de pînă la 21 de ani cetățeni americani [fără restricții], se menționează în text. - În plus, [se permite intrarea persoanelor la permisiunea oragnelor de drept] la militarii din SUA și membrii familiilor lor, cei care intră în baza unei vize speciale de imigrant. <...> La orice străin a cărui intrare este în interesul SUA".

 

Totodată, nu se limitează dreptul de a solicita azil sau statut de refugiat. "Prezentul decret trebuie să-și înceteze acțiunea după expirarea termenului de 60 de zile de la data semnării sau poate fi prelungit, la necesitate. Decretul intră în vigoare la 23 aprilie, 23:59, (06:59, 24 aprilie, MCM - red. TASS)". Liderul de la Casa Albă a declarat pe 21 aprilie, în cadrul unui briefing, că documentul nu va afecta persoanele sosite temporar în SUA și lucrătorii gospodăriilor agricole.

 

Potrivit informațiilor de la Universitatea Johns Hopkins, în SUA au fost înregistrate peste 840 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus și au decedat peste 46 de mii de persoane.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.