ITALIA: TURIȘTII CARE VIN ÎN ȚARĂ NU VOR MAI STA ÎN CARANTINĂ

23.02.2022

 

 

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanţă care prevede, „ca începînd cu 1 martie, pentru sosirile din toate ţările non-europene să se aplice aceleaşi reguli deja în vigoare pentru ţările europene.


Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanţă care prevede, „ca începînd cu 1 martie, pentru sosirile din toate ţările non-europene să se aplice aceleaşi reguli deja în vigoare pentru ţările europene. Persoanele care vor să intre pe teritoriul naţional trebuie să întrunească doar una din condițiile certificatului verde: să aibă certificatul de vaccinare, un certificat de recuperare după boală, sau un test negativ”, potrivit Il Corriere della Sera, citat de Rador.

 

Testul

 

Testul PCR va fi necesar pentru turiștii nevaccinați și pentru cei care au fost vaccinați cu seruri nerecunoscute încă de EMA, cum ar fi cazul vaccinului Sputnik.

 

Vacanța de Paști

 

Este punctul de cotitură pe care lumea turismului îl așteaptă de mai multe zile.


Străinii care doresc să vină în Italia chiar pentru sărbătorile de Paște (17 aprilie) nu vor mai trebui să se confrunte cu regulile complexe impuse de epidemia de Covid. În baza listelor cu ţările de origine, Ministerul Sănătății alege să se concentreze pe starea de vaccinare a celor care trec granițele Italiei.


Mișcarea la care Roberto Speranza a lucrat zile întregi în linie cu ceilalți miniștri ai UE este un „mesaj puternic”.

 

Măsura a fost luată pentru a încuraja turismul în cadrul procesului de redeschidere anunțat de premierul Mario Draghi: treptat, dar și decisiv, pentru a încuraja revenirea la normalitate și creșterea economică.

Odată cu noua ordonanță semnată de ministrul Speranza, ceea ce contează este statutul de vaccinare al fiecăruia și nu țara de origine și asta pentru că, din cauza variantei Omicron, epidemia este într-o continuă schimbare.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.