ITALIA VA CERE PÎNĂ LA 200 DE EURO ÎN PLUS PENTRU PERMISUL DE REZIDENȚĂ

04.01.2012
Foto: sascha.silbe.org

Italia va cere imigranţilor, cu începere din 30 ianuarie, plata unei noi taxe pentru eliberarea sau reînnoirea permiselor de rezidenţă, sumă care va oscila între 80 şi 200 de euro, în funcţie de durata şederii în această ţară, informează agerpres.


Această măsură a fost publicată în ultimul număr din 2011 al Buletinului oficial, care include un decret semnat la 6 octombrie de miniştrii de interne şi economiei de atunci, Roberto Maroni şi, respectiv, Giulio Tremonti, preluat de presa italiană.


Această nouă taxă, care va trebui să fie plătită ori de cîte ori se va solicita eliberarea sau reînnoirea unui permis de rezidenţă, fusese prevăzută de guvernul fostului premier Silvio Berlusconi în 2009, dar nu intrase în vigoare.


Suma de 80 de euro va trebui plătită de cei care vor cere permis de rezidenţă pentru o perioadă de trei luni pînă la un an; 100 de euro - de cei care vor solicita permis pentru un an sau doi; 200 de euro - de cei care vor dori permis de rezidenţă în Italia pentru o perioadă mai mare.


Această sumă se adaugă celor 27,5 euro care se plăteau pînă acum pentru eliberarea permisului de rezidenţă electronic şi celor 30 de euro plătiţi ca taxă de timbru.


Sunt scutiţi de această nouă taxă minorii, străinii care merg în Italia pentru a primi îngrijiri medicale, cei care solicită permisul din motive umanitare sau care solicită actualizarea sau conversiunea unui permis de rezidenţă ce încă îşi mai păstrează valabilitatea.


Banii pe care îi va obţine astfel statul italian vor servi în parte la finanţarea „fondului de repatrieri”, pentru a-i trimite în ţara de origine pe imigranţii aflaţi în situaţie ilegală, precum şi la acoperirea unor cheltuieli privind ordinea publică şi securitatea ce au legătură cu Ministerul de Interne.

 

Sursa: stirilocale.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.