ITALIENII NU RECUNOSC E-APOSTILA MOLDOVENEASCĂ

13.02.2014
Foto: apostila.gov.md

Autoritățile din nordul Italiei nu recunosc apostila electronică moldovenească. Semnalele și îngrijorările au fost comunicate portalului Viza.md de către diaspora moldovenească din nordul Italiei.

 

În special, autoritățile italiene din Veneția, refuză categoric recunoașterea apostilei electronice aplicate pe actele moldovenești.

 

Portalul Viza.md recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova din Italia care sînt surprinși în astfel de circumstanțe, să întreprindă următorii pași pentru a exclude refuzul autorității italiene:

 

1.        Informați oficialul italian că oricare tip de apostilă moldovenească poate fi verificat prin internet (on-line) la următoarea adresă: https://apostila.gov.md

2.     Înmînați funcționarului italian copia scrisorii Ministerului Italian de Externe prin care autoritățile competente italiene sînt informate despre posibilitățile de verificare on-line a apostilei. Scrisoarea poate fi descărcată AICI;

3.     Solicitați de la Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană (Roma) și de la Consulatul General al Republicii Moldova la Milano, să semnaleze autorităților italiene despre cazurile de refuz și să vă ofere copia scrisorii Ministerului de Externe italian, prin care acesta informează toate autoritățile italiene competente despre lansarea e-Apostila.

 

Reamintim că serviciul e-apostila a fost lansat în 2013. După lansarea serviciului, a apărut posibilitatea de a solicita și achita on-line serviciul apostila pe site-ul www.apostila.gov.md. Respectiv, documentele nu sînt eliberate doar de către Ministerului Justiției, ci pot fi descărcate și de pe site-ul www.apostila.gov.md de către cetățenii care deţin semnătura digitală.

 

 Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.