JAPONIA AR PUTEA SIMPLIFICA REGIMUL DE VIZE

12.04.2016
Japonia ar putea simplifica regimul de vize
 

Japonia planifică să mărească numărul de turiști străini, simplificînd procedurile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Chinei, Indiei, Filipinelor, Vietnamului și Rusiei.

 

Planurile de majorare ale traficului turistic în Japonia din alte țări au fost discutate în cadrul reuniunii, prezidate de prim-ministrul Shinzo Abe. Potrivit informațiilor publicate de Japan News, printre posibilele măsuri se numără simplificarea condițiilor de eliberare a vizelor pentru cetățenii a cinci țări: China, India, Filipine, Vietnam și Rusia, țări pe care Japonia le consideră promițătoare și care au un potențial turistic ridicat.

 

De la sfîrșitul anului 2012, administrația lui Shinzo Abe a simplificat deja regimul de vize pentru cîteva țări din Asia, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a traficului turistic.

 

În anul 2015, Japonia a primit 5,61 milioane de turiști din cele cinci țări indicate, ponderea acestora constituind aproape o treime din totalul vizitatorilor străini (19,74 mil.) În plus, Guvernul examinează încă o serie de alte măsuri îndreptate spre sporirea atractivității turismului în Japonia. Spre exemplu, se propune să fie făcute accesibile pentru străini rezervările on-line de bilete pentru transportul public. Pînă în 2020, cînd Tokio va fi gazda Jocurilor Olimpice de vară XXXII, Japonia intenționează să dubleze numărul turiștilor străini.

 

Reamintim că moldovenii au nevoie de viză pentru a călători în Japonia. Condițiile de eliberare a vizelor pot fi vizualizate AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.